Over Ingrid
Ik heb altijd op plekken gewerkt waar ik na twee jaar onrustig werd. Dan had ik iets nieuws neergezet of de boel weer de goede richting in weten te brengen en dan vroeg ik me af: wat nu? Ik veranderde niet telkens van baan, maar zocht dan naar nieuwe uitdagingen om het zo leuk voor mezelf te houden. Die behoefte aan ontwikkelen loopt als een rode draad door mijn leven.
Van buitenbeentje naar zelfvertrouwen
In mijn jeugd heb ik me lang buitenbeentje gevoeld. De enige uit mijn klas die naar het VWO ging, want ik was een nieuwsgierige en gemakkelijke leerling. In ons gezin was ik de enige die gemakkelijk de tranen liet stromen, terwijl het onuitgesproken motto was dat je toch vooral normaal moest blijven. Uit de angst om je vooral niet beter voor te doen dan je was, heb ik me lang aangepast aan wat ik dacht dat hoorde.
Totdat ik als 16-jarige een proefcollege Zweeds volgde in Groningen en daar helemaal blij werd toen ik tot 10 leerde tellen. Ik ging de deur uit en riep tegen mijn moeder en tante (die mee waren): dit ga ik doen! Achteraf bekeken was dit het eerste moment waarin ik mijn hart volgde.
Ik ben die studie Zweeds gestart en kijk terug op een fantastische studietijd waarin ik vooral heel veel plezier heb gehad, omdat ik deed wat dicht bij mezelf was. Uiteindelijk bleek het hoogtepunt van de studie mijn jaar in Umeå, Noord-Zweden, te zijn. Daar, 600 km boven Stockholm, waar het ’s winters licht is tussen half 9 en 13 uur, was ik helemaal op mezelf. Mobieltjes waren er niet; in die periode was er één medestudent die een vaste telefoon had en bestond het contact met thuis vooral uit brieven schrijven. Er waren momenten van eenzaamheid uiteraard, maar ik heb het vooral beschouwd als een avontuurlijke tijd waarin ik veel zelfvertrouwen heb gekregen.
Terug in Nederland rolde ik, via mijn andere studie, in een stageplek bij een gemeente. Van het één kwam het ander en zo heb ik bij twee verschillende werkgevers ongelooflijk veel verschillende dingen gedaan en ontzettend veel geleerd. Ik voelde mij als een vis in het water doordat ik telkens samen met mensen mocht bouwen op een plek in de nabijheid van directie en bestuur.
Zo herkende ik mijn toegevoegde waarde
In 2004 maakte ik de overstap naar een leidinggevende plek in een grote gemeente. Intuïtief voelde ik tijdens de sollicitatieprocedure de spagaat waarin ik zou komen te zitten en ik besloot me terug te trekken. Daar dacht de sollicitatiecommissie anders over en na een aantal extra gesprekken heb ik alsnog de baan geaccepteerd. Al snel merkte ik dat mijn intuïtie niet voor niks was geweest; ik was daar niet op mijn plek. Een reorganisatie gaf mij de kans om eruit te stappen; de kans op een burn-out was te groot. Ik zat duidelijk op de verkeerde plek en heb daarna de stap gezet naar waar ik wel blij van werd.
De jaren daarna ben ik als projectmanager actief geweest. Daarin kwamen twee dingen samen waar ik erg van houd: ontwikkelen en verbinden. En het was fijn dat projecten vaak een korte periode duren, waardoor ik nooit onrustig werd. Wel merkte ik een gebrek aan inspiratie en ik miste de vrijheid om echte vooruitgang te kunnen boeken. Ik besloot het fundamenteler aan te pakken door op zoek te gaan naar mijn toegevoegde waarde.
In die periode ben ik gestart met persoonlijke ontwikkelingscursussen, ben ik een opleiding toegepaste bedrijfskunde gaan doen, heb ik kennis gemaakt met systemisch werken en heb ik een talentenscan gedaan. Ik heb mezelf toen pas echt goed leren kennen. Ik weet waar ik blij van word en waar mijn toegevoegde waarde zit. En dat was de laatste stap die ik nodig had om ondernemer te worden en mijn bedrijf Innerstrengths te starten. Vanuit het ondernemerschap komt dat wat ik de wereld te bieden heb, het beste tot zijn recht.
De kracht van weten wat je hier te doen hebt, is enorm. Werken met plezier, vanuit een innerlijke drive geeft je zoveel energie om vooruitgang en resultaten te boeken. Ik vind het heerlijk!
Ik zie het ook bij mijn klanten als ze hun sterke punten met verve in kunnen zetten. Dat je de drive uit jezelf kunt halen en elke morgen met plezier naar je werk gaat. Dat je volledig tot je recht komt en dat je daardoor prachtige resultaten met je mensen of de gemeenschap haalt.
Ook jou help ik graag
Wil je ook meer eigenaarschap in je werk? Wil je het plezier in je werk weer terug? Of wil je je medewerkers weer perspectief kunnen bieden?
De eerste stap is om je eigen unieke bijdrage zichtbaar te maken of, in het geval van een bedrijf of organisatie(onderdeel) je strategisch fundament. Ik snap dat je dan eerst wilt weten wat dat precies inhoudt. Dat kun je lezen op de pagina ‘aanbod’. En heb je vragen of wil je overleggen wat ik voor je kan doen, dan kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen.
Wie weet tot binnenkort.
Ingrid Kramer
‘Samenwerken met Ingrid betekent elkaar begrijpen, bijna zonder woorden. Er is gedeeld commitment op de opdracht, wat veel vertrouwen geeft. Ingrid is intrinsiek betrokken bij de opdracht, de mensen en de organisatie.’
Ingrid Kramer en Innerstrengths op Social Media
Wil je mij volgen of linken? Dat kan! Ik vind het leuk om via Social Media met je in contact te komen. Ik ben actief op: