06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Klant ervaringen

 

Aike Borghuis

Aike Borghuis

Coach
Eigenaar Stroom8

Strategisch fundament in 1 dag

Mijn bedrijf loopt goed en toch voelde ik dat er nog iets ontbrak in mijn focus. Ik kon er de vinger niet achter krijgen wat dat was en heb hiervoor de hulp van Ingrid ingeschakeld. Ik miste iets en verloor daardoor tijd en energie.”

“In een dag tijd hebben we uitgezoomd en op een ontspannen manier naar het fundament van mijn bedrijf gekeken. Waar je als ondernemer vaak gericht bent op het werken met klanten mocht het deze dag over mij en mijn bedrijf gaan. Ingrid legde mijn blinde vlek bloot die zo dichtbij ligt, dat ik die over het hoofd zag. Als ondernemer ben je geneigd om vooruit te kijken. Maar Ingrid legde een missend puzzelstukje op zijn plek waardoor ik voel dat het fundament van mijn bedrijf nog meer stevigheid krijgt.”

Ingrid legde een missend puzzelstukje op zijn plek.

“Aan het einde van de dag had ik drie praktische handvatten in handen waar ik direct mee aan de slag kon. Door de praktische adviezen die Ingrid gaf, is het ook fijn om ermee aan de slag te gaan en voelt het niet als nog iets wat erbij komt. Sinds ik dat toepas ervaar ik meer voldoening, lichtheid en stroomt de energie nog meer. De ruimte om te creëren is terug in plaats van dat ik me laat leiden door de waan van de dag. Dat geeft plezier en voldoening.”

“Ik heb Ingrid leren kennen als een integere vakvrouw met kennis van zaken. Ingrid gaf adviezen die dicht bij mezelf liggen en aansluiten bij mijn kwaliteiten. Dankzij de hulp van Ingrid kan ik met meer zelfvertrouwen en stevigheid mijn bedrijf leiden.”

Werken vanuit de verbinding

Bij het werken aan de opdracht voor gemeente Olst-Wijhe, toont Ingrid Kramer hoe ze een brug slaat tussen de vraagstukken van het team en die van de teamleider.

Maaike Schild, teamleider gemeente Olst-Wijhe, vertelt uit eigen ervaring hoe fijn dat is.

Ingrid weet een brug te slaan tussen de organisatiekant en het persoonlijke. Deze samenwerking is echt een aanrader. Ze verbindt de menselijke kant met de zakelijke context. Wat heel prettig is aan Ingrid is de dubbele bereikbaarheid. Je hebt een sparringpartner aan haar, die er altijd voor je is. En ze werkt vanuit de verbinding met iedereen: medewerkers voelen zich thuis bij haar en durven zich bloot te geven. We krijgen de diepgang in de vraagstukken die we zoeken.”

We krijgen de diepgang in de vraagstukken die we zoeken.

Deze samenwerking heeft Maaike de handvatten gegeven om aan haarzelf en het team te werken. Voor beide partijen is dat winst.

“Ik ben nog niet zo lang teamleider en ondervond uitdagingen. De vragen die Ingrid aan de voorkant stelde, gaven me het inzicht dat het aan mezelf én aan het team lag. Dan is het fijn dat ik met Ingrid beide kanten aan heb kunnen pakken.

Ze weet waar ze mee bezig is met het team en de organisatie en ze combineert dat met het persoonlijke. Daarin zoekt en vindt ze altijd de verbinding.”

Maaike Schild

Maaike Schild

Teamleider
Gemeente Olst-Wijhe

André van den Broek

André van den Broek

Directielid
Dekker-Groep

Helderheid

André van den Broek, directielid Dekker-Groep, legt uit waarom de samenwerking met Ingrid zo fijn is.

 ‘Ingrid voelt heel eerlijk. Ze heeft oprechte interesse in mij en de mensen in ons bedrijf. Het voelt meteen heel vertrouwd. Zij heeft ons geholpen om de organisatie op één lijn te krijgen voor onze visie en mensbeeld. Om helder te krijgen waar we wel en niet aan gingen werken. En via strategische doelen de verbinding te maken naar onze operationele plannen. Ze heeft er verschillende modellen naast gelegd om vanuit meerdere gezichtspunten naar de situatie te kijken. Van daaruit heeft ze advies gegeven.

Zij heeft ons geholpen om de organisatie op één lijn te krijgen voor onze visie en mensbeeld.

Ingrid is pienter, scherp van geest, en is er heel goed in om de vinger op de zere plek te leggen. Ze werkt snel en pragmatisch en draait er niet om heen. Ze is goed in oppakken en afronden. Ingrid is altijd blij en opgeruimd. Ik ga altijd met een beter gevoel weg dan voordat ik met Ingrid in gesprek ga.

Van Ingrid krijg je onvoorwaardelijke steun, waar je altijd op terug kunt vallen. Ze is een soort huisadviseur dat niet meteen leidt tot een ‘ik stuur weer een factuur’. Als er iets is, kan ik altijd een beroep op haar doen.’

Inspiratiepaper

Download hier je gratis inspiratiepaper

Patrick Govaers

Patrick Govaers

Directeur-eigenaar
Dutch Diagnostics

Inspirerende sparringpartner

Bij het werken aan de opdracht voor Dutch Diagnostics, helpt Ingrid Kramer om duidelijkheid te krijgen. Patrick Govaers, directeur-eigenaar van Dutch Diagnostics vertelt over deze samenwerking.

‘Ik kreeg de vinger er niet achter welke kant we op moesten. Ingrid haar inzicht helpt om dingen duidelijker te zien. Ze maakt niet alleen inzichtelijk wat er speelt, maar ik heb ook mezelf ontwikkeld. Die persoonlijke ontwikkeling heeft me nog wel het meest geholpen.’

De nieuwe inzichten helpen om te bepalen welke maatregelen genomen moeten worden, zo vertelt Patrick.

‘Een aantal dingen gingen niet goed en dat was van invloed op de sfeer en de kwaliteit in het bedrijf. Ik wist niet welke maatregelen er genomen moesten worden. Ik had al ideeën over waarom bepaalde zaken niet liepen. Op een aantal gebieden heeft Ingrid het helderder gemaakt en andere zaken had ik zo nog niet gezien. Dat is inclusief wat er wel goed gaat, want dat had ik ook niet scherp.’

‘Ingrid, ik ging met jou in zee omdat ik het idee had dat jouw inzicht mij ging helpen om bepaalde dingen duidelijker te zien. Het geeft me richting als ik met jou werk.’

Betrouwbaar & integer

Gerald Grashof, adjunct directeur gemeente Olst-Wijhe, vertelt over het vertrouwen dat hij in Ingrid Kramer heeft.

“Samenwerken met Ingrid betekent elkaar begrijpen, bijna zonder woorden. Er is gedeeld commitment op de opdracht, wat veel vertrouwen geeft. Ingrid is intrinsiek betrokken bij de opdracht, de mensen en de organisatie.

Ze hadden iemand nodig die er boven hing, rust bracht en ook een analyse kan maken van hoe ze erbij zaten en wat ze nodig hadden.

Ingrid laat mensen opnieuw naar zichzelf kijken en welke bijdragen ze daarmee aan de organisatie kunnen leveren. Bij de teamontwikkeling die ze voor ons deed, snapte ze precies wat de bedoeling was. Het team en de teamleider voelden en zagen geen perspectief meer. Het was chaos. Ze hadden iemand nodig die er boven hing, rust bracht en ook een analyse kan maken van hoe ze erbij zaten en wat ze nodig hadden. Dat heeft Ingrid allemaal in huis.

Er moest iets aan de menselijke kant gebeuren. Ingrid heeft mensen opnieuw naar zichzelf laten kijken. Ze ging terug naar wat ieders kwaliteiten zijn en hoe je die het beste inzet. Ze hebben zichzelf leren kennen en van daaruit heeft Ingrid met ze gekeken naar wat ze aan de organisatie kunnen bijdragen.”

Gerald is er rotsvast van overtuigd dat als Ingrid er zit, het goed komt.

Gerald Grashof

Gerald Grashof

Adjunct-directeur
Gemeente Olst-Wijhe

Geke Kosse

Geke Kosse

Teamleider
Gemeente Olst-Wijhe

Pak de regie met de Talentscan

Geke Kosse van Gemeente Olst-Wijhe deelt haar ervaring over de Talentenscan. Tevens deed ze met Ingrid een strategisch fundamentanalyse.

“Ik kwam voor een talentenscan bij Ingrid omdat ik de regie wilde herpakken op mijn werkzame leven. Wel vroeg ik me af hoe het mogelijk is om met een talentenscan weer vat te krijgen op je eigen werksituatie. Eigenlijk had ik wel een beetje twijfel over hoe het traject zou verlopen, of het niet  te zwaar zou worden.”

Daartegenover ben je ook meer bewust van de valkuilen dat een talent met zich mee kan brengen. Dat is echt een eyeopener.

“De samenwerking met Ingrid was heel plezierig. Op een soort van lichtvoetige manier heeft ze mij door het coaching traject geloodst. Ze staat dicht bij je en zorgt er voor dat je energie krijgt van het traject. Dit hielp mij echt. Je wordt je bewust van je talenten en door deze als uitgangspunt te nemen in het coaching traject voel je je zekerder en sterker op de werkvloer en weet je de talenten beter te benutten. Daartegenover ben je ook meer bewust van de valkuilen dat een talent met zich mee kan brengen. Dat is echt een eyeopener.”

“Ingrid is een gemakkelijk toegankelijk persoon, kan zich goed verplaatsen in jou als persoon en in je werksituatie. Ze weet de juiste vragen te stellen en voorbeelden te geven om de complexe materie op een begrijpelijke manier toepasbaar te maken. Dat doet ze op een enthousiaste plezierige manier waardoor je energie krijgt van de gesprekken die je met elkaar hebt.”

 

Investeren in relaties

“We hebben een regionale visie op de aanpak van laaggeletterdheid maar wilden lokaal concrete acties en afspraken met diverse organisaties over hoe we de laaggeletterdheid gaan terugdringen in Deventer. Er was dus een lokaal actieplan laaggeletterdheid nodig. De expertise om het proces te leiden en om het plan op te stellen ontbraken.” Remco Greven, gemeente Deventer, legt uit dat het actieplan door alle betrokkenen gedragen moest worden.

“Onze samenwerking was goed”, vertelt Remco, “we hebben nu een goed en gedragen actieplan laaggeletterdheid met een sterke coalitie die er uitvoering aan gaat geven. Ik weet zeker dat als je op zoekt bent naar een gedragen initiatief waarbij een ieder zich herkent in de uitwerking en zich mede eigenaar voelt, dat je hiervoor Ingrid moet benaderen.”

“Ingrid is iemand die investeert in relaties en steeds zoekt naar wat mensen en organisaties drijft. Vervolgens weet ze de verschillende belangen en ideeën te bundelen en tot een gezamenlijke ambitie te komen. Daarbij zorgt ze ook dat een ieder zijn rol en verantwoordelijkheid hierbij pakt.”

Remco Greven

Remco Greven

Programmamanager
Gemeente Deventer

Herken je je in de ervaringen op deze pagina?

Dan kunnen we samen verkennen of ik iets voor je kan betekenen.

 

Wil je eerst meer over mij weten?
Dat snap ik. Ik maak graag eerst kennis met je.
Wil je alvast meer over mij weten, bekijk dan de pagina ‘Over Ingrid’.
En natuurlijk kun je ook meteen contact met me opnemen.

Ingrid Kramer en Innerstrengths op Social Media

 

Wil je mij volgen of linken? Dat kan! Ik vind het leuk om via Social Media met je in contact te komen. Ik ben actief op:

 

× Stel hier je vraag