06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

We hebben nog zo’n heerlijk, papieren clubblad bij mijn club. Het heet de Pak Aan en refereert daarmee aan ons clublied waarin de zin staat: Vooruit gij AZC’ers, pakt tezamen aan!

De Pak Aan heeft al een hele ontwikkeling doorgemaakt en staat ook regelmatig ter discussie. De bezetting van de redactie is lastig rond te krijgen en de redactieformule staat nog wel eens ter discussie. Ook staan de kosten van het maken van het blad niet meer in verhouding tot de reclameopbrengsten.

Redenen genoeg om de frequentie en de papieren vorm tegen het licht te houden. Dat doen we ook eens per jaar. Telkens komen we er weer op uit dat we er nog geen afscheid van willen nemen.

Vernieuwing en ontwikkeling zijn nodig voor elke organisatie en een voetbalclub vormt geen uitzondering. Tegelijkertijd is herkenbaarheid cruciaal voor leden, potentiële leden en sponsoren. Het is belangrijk dat we kunnen laten zien wie we zijn en waar we voor staan.

Dat onderscheidend vermogen kunnen we onder andere laten zien in ons clubblad.

Daarom hechten we nog steeds aan die fysieke verschijningsvorm, mooi opgemaakt en gedrukt (door één van onze sponsoren). Een blad met mooie foto’s en achtergrondverhalen, waarvan we hopen dat het met plezier wordt bekeken en gelezen. Dat kan onder het genot van een kop koffie, een glaasje fris of een goed schuimend biertje.

Afgelopen weekend waren we als bestuur aan de beurt voor een interview. Met een verse bestuurswissel en een nieuw seizoen voor de boeg, keken we terug en vooruit. En bespraken we waar we met onze voetbalclub het verschil maken.

Dat doen we in meer abstracte zin met onze visie en ambities en in het concrete met de instandhouding van de Pak Aan.

Onze clubfotograaf @FreddyBurgers maakte de foto’s die bij het artikel komen, zodat beeld en tekst elkaar versterken. Nieuwsgierig naar hoe dat eruitziet?

Binnenkort dus bij leden en sponsoren in de brievenbus. Overige geïnteresseerden mogen zich bij mij melden.

× Stel hier je vraag