06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl
Goed voorbeeld doet goed volgen. Een voetbalteam is alleen maar succesvol als iedereen zijn eigen taak goed uitvoert en van daaruit samenwerkt. Als keeper heb je nu eenmaal niks te zoeken in de spits. En een team met solisten is nog nooit kampioen geworden. Met bestuurswerk is het in mijn ogen niet anders.
 
Besturen doe je niet alleen. Elke club kent de rollen van voorzitter, penningmeester, secretaris en vult dat vaak aan met algemene bestuursleden. Binnen het bestuur is er dan weer een portefeuilleverdeling, vaak gerelateerd aan achtergrond en affiniteit van de bestuurder. Daarin is mijn club niet anders.
 
Wat wij anders doen is dat we die functies net zo gemakkelijk weer loslaten als de situatie beter past bij één van ons. Technisch voorzitten doet onze voorzitter lang niet overal; laat ik daar nu net beter in zijn. Is er ergens gedoe en moet er bemiddeld worden? Dan schuiven wij degene naar voren die dat het beste kan. Willen we draagvlak bij de jeugd? Dan maken we dankbaar gebruik van onze benjamin, de keeper van het eerste herenelftal.
 
Het klinkt als open deuren en lijkt supersimpel, maar niks is minder waar. Want als je de enige bent die constant tegengas geeft, dan is het heel gemakkelijk de anderen te gaan verwijten als ze het niet doen. En daar schiet je nu juist niks mee op. Dat is net als de spits op goal zetten en hem verwijten dat er zoveel tegendoelpunten vallen. Typisch gevalletje van de verkeerde persoon op de verkeerde plek. Het wordt hoog tijd dat we in besturen en directies ook zo gaan kijken!

× Stel hier je vraag