06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Je hebt oude tradities en je kunt nieuwe creëren. Je kunt bovendien met nieuwe tradities mensen eren die veel voor de club hebben betekend. Dat doen we bij AZC met het Reinier van de Kwast BVO toernooi op Hemelvaartsdag.

Het BVO (Betaald Voetbal Organisatie) toernooi is een aantal jaren geleden ontstaan toen één van onze 1e elftalspelers nog bij een BVO voetbalde. Zijn vader organiseerde bij ons, zijn oude club, een toernooi waar jeugdelftallen van profclubs konden spelen. Een nieuwe traditie was geboren.

Elk jaar op Hemelvaartsdag strijden 8 elftallen om de winst: 7 elftallen van een BVO (JO15-1 teams) en ons JO17-1 team. Het levert mooie wedstrijden op van enthousiaste jonge voetballers die allemaal een droom hebben om profvoetballer te worden.

Ook AZC heeft jeugdige voetballers die naar een BVO zijn gegaan. Elke profclub scout langs voetbalvelden en zoekt een nieuwe Robben, Van Basten of Bergkamp. Ook bij ons stonden en staan ze langs de lijn.

Lang begeleidde Reinier van der Kwast ‘onze’ spelers die terechtkwamen bij een BVO. Hij hield altijd contact met hen, ook al werden ze ouder. Hij stond bij wedstrijden langs de kant en chauffeerde zelfs als dat nodig was.

Reinier deed nog veel meer voor AZC. Hij is lang bestuurslid geweest, stond aan de wieg van vele nieuwe initiatieven en was de laatste jaren vertrouwenspersoon.

Vier jaar geleden overleed Reinier. Daar waren we allemaal van ontdaan/door aangeslagen. De hele club was in rouw. Zelfs zo, dat sommigen ervan overtuigd zijn dat de klap zo groot was dat het eerste herenelftal daardoor is gedegradeerd uit de zondag 2e klasse.

Ter nagedachtenis aan Reinier en als eerbetoon aan al zijn werk en inzet voor alle AZC jeugdspelers die naar een BVO zijn gegaan, is er nu het Reinier van der Kwast BVO toernooi. Op Hemelvaartsdag dus, bij ons op het sportpark.

Wees welkom!

× Stel hier je vraag