06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Elke keer moet ik even, ongemerkt, slikken als één van de vrijwilligers uit het leidinggevend kader vertelt dat hij (of zij) gaat stoppen. Oef, weer een vacature.

De redenen om te stoppen zijn plausibel. ‘Het past me toch minder dan ik dacht’. Ik knik. Ik had het al gezien in het talent- en leiderschapsprofiel. Maar om iemand meteen af te gaan branden als die enthousiast iets nieuws wil proberen, daar ben ik niet van.

Dus heeft hij het geprobeerd en ontdekt dat een andere vrijwilligerstaak hem beter past. En is het gat van een andere plek wel weer gevuld.

‘Ik heb het vijf jaar gedaan en de basis staat goed. Het is tijd voor een ander’. Ik kan er geen speld tussen krijgen. Het klopt als een bus. ‘Fijn dat je het tijdig aangeeft, dan kunnen we op zoek naar iemand anders’. Weggaan doet hij niet, weet ik. Die duikt wel weer ergens op langs de lijn.

Ik kan nog wel even doorgaan met verhalen vertellen over vrijwilligers die stoppen. Net als elke (voetbal)club hebben we ermee te maken. Toch lukt het sinds een jaar wonderwel om opvolging te vinden, in ieder geval binnen het leidinggevend kader.

Hoe het komt? Ik denk niet dat het toe te schrijven is aan één factor, maar als ik er eentje uit mag lichten, dan kies ik voor: maak het leuk!

Daar zitten twee dingen in. Ten eerste betekent dat vrijwilligerswerk doen wat bij iemand persoonlijk past (iets met talenten, doen waar je goed in bent, etc.). Het tweede is net zo belangrijk, namelijk dat je het doet omdat je het samen leuk hebt. En als je het samen leuk hebt, dan wil je ergens bij horen en daar moeite voor doen.

We blijven sociale wezens die voldoening halen uit iets voor een ander kunnen doen. Als het dan ook nog gezellig is en er iets te beleven valt, dan komt het enthousiasme en initiatief er vaak wel achteraan, zo is mijn ervaring.

De afgelopen periode hebben we menig vacature gehad en tot nu toe weten we het leidinggevend kader behoorlijk goed in en aan te vullen.

Heb ik dan helemaal geen vacatures? Jazeker, eentje én meteen een hele belangrijke. We zoeken een commissievoorzitter voor onze (hele) voetbalafdeling. Dus mocht je belangstelling hebben, dan hoor ik het graag!

× Stel hier je vraag