06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

‘Wij zijn dé voetbalvereniging die de wereld een klein beetje mooier maakt’.

Deze zin prijkt op het voorblad van ons Beleidsplan 2020-2025. Dat dit geen loze kreet is, bleek afgelopen week.

We waren en zijn nog lang niet bijgekomen van het overlijden van onze 2e elftalleider, maar helaas worden we weer geconfronteerd met een immens verdriet. Tijdens de aardbeving in Turkije (en Syrië) is ons lid Yilmaz Köse om het leven gekomen. Hij was meer dan veertig jaar lid van AZC. Meer familieleden van de familie Köse zijn overleden en dat raakt ons allemaal diep.

Onze gedachten en steun zijn allereerst bij hen en de naasten in deze moeilijke tijden. Maar de oproep van neef Onur (selectiespeler bij AZC) om hulp te bieden was niet tegen dovemansoren gezegd.

Afgelopen weekend is er op verschillende manieren een hulpactie op touw gezet. Vele AZC’ers van jong tot oud hielpen mee met het inzamelen van goederen op de zaterdag. Ook de gemeente Zutphen en de zusterverenigingen schaarden zich erachter. Op zondag was er met behulp van sponsoren een veiling die zo’n € 14.500 opleverde.

De actie krijgt nog een vervolg door een benefietavond Zutphen helpt Hatay, daar waar de familie Köse zijn oorsprong heeft liggen.

Het is gek om te zeggen, maar ik voel me ondanks het verdriet ook trots en dankbaar. Trots op al die AZC’ers die zich afgelopen week (en nog altijd doen) hebben ingezet. En dankbaar dat het ons inderdaad lukt om de wereld een klein beetje mooier maken.

× Stel hier je vraag