06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl
Zvv AZC ligt ingeklemd tussen de Deventerweg en het spoor in Zutphen. Aan de Deventerweg staan grote jaren ’30 woningen, aan een brede straat met veel groen. Pal achter die Deventerweg liggen sociale huurwoningen en staan kleine arbeiderswoningen zij aan zij. Zo bestaat de hele wijk uit een mix van grote en kleine woningen, arm en rijk, PVV-stemmers en Groen Links-aanhangers. Ik zei het al eerder: we zijn Nederland in het klein.
 
Veel wijkbewoners voetballen bij onze club. Daar zijn we blij mee. We hechten aan een goede band met de buurt. Dat is niet alleen goed voor ons draagvlak en een hoger ledenaantal, maar het past ook bij de club. Je vindt die verbondenheid al jarenlang terug in ons gedachtengoed: bij ons is iedereen welkom!
 
En dus zien we die diversiteit terug in ons ledenbestand, langs de voetballijn en in de auto’s (om te halen en brengen). We zien dus ook een toenemend aantal mensen dat die auto niet meer kan betalen of het rijbewijs niet heeft én dus ook niet kan rijden. We zien ook een toenemend aantal leden gebruik maken van aanvullende regelingen omdat ze de contributie niet kunnen betalen. Kortom, we zien steeds meer mensen die niet meer mee kunnen doen.
 
Terwijl al die volwassenen en kinderen bij ons komen om te sporten, ze komen om te bewegen. Ze komen ook bij ons voor het sociale contact en voor de gezelligheid. En ze komen bij ons integreren want zoals een Kamerlid het recent zei: ‘bij de sportclub komt de PVV-stemmer nog een Groen Links- en VVD-stemmer tegen’.
 
Mijn club, en met de onze nog vele andere in Nederland, is betekenisvol. We maken verschil in het leven van onze leden en onze bezoekers. Sterker nog, we voegen maatschappelijke waarde toe. Daarom ook, verdienen sportclubs alle steun om hun stijgende energiekosten te kunnen betalen. Omdat zich dat dubbel en dwars terugverdient (op andere terreinen dan de sport).

× Stel hier je vraag