06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl
Wil je de wereld veranderen, dan begin je bij de voetbal. Voetbal is volkssport nr. 1. De nationale voetbalbond, de KNVB, kent nog altijd de meeste leden van alle nationale sportbonden. Veel voetbalclubs bestaan al decennialang: de mijne, AZC uit Zutphen, al sinds 1918; dus al meer dan 100 jaar. Van oudsher zijn het mannenbolwerken die hun oorsprong kennen in dorpen en wijken. Inmiddels zijn veel voetbalclubs getransformeerd en zijn er vrouwenvoetbalafdelingen, G-voetbal en is er een toename van samenwerkingen met andere sportclubs of welzijnsorganisaties. Het zijn minisamenlevingen, een soort Madurodam, maar dan met echte mensen en vraagstukken.
 
Het interessante bij voetbal is dat ze deel uit maken van een set, niet te missen, aan overtuigingen die wijd verbreid en collectief zijn. Wie kent niet de uitspraken ‘voetbal is emotie’ of nog sterker ‘voetbal is oorlog’. Menig supporter langs de lijn ziet hierin nog altijd (bewust of onbewust) goedkeuring voor het gedrag waarmee hij (of zij) scheidsrechters meent te mogen bejegenen.
 
Zie hier het maatschappelijk speelveld in een notendop. Welkom in de wereld van een voetbalbestuurder, welkom in mijn wereld! Mijn motivatie om hiermee bezig te zijn? Willen we wat veranderen aan de polarisatie in de samenleving, begin dan bij de voetbal! Ambitieus? Jazeker. Onmogelijk? Zeer zeker niet!
De komende tijd neem ik je graag mee in mijn wereld, die van een vrouwelijke voetbalbestuurder in Zutphen. Ga je mee?
× Stel hier je vraag