06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Als er één ding is dat ik graag in ere houd van de coronaperiode, dan is het mijn vaste wandeling. Wellicht vind je het saai om telkens hetzelfde rondje te lopen en dezelfde route te volgen. Toch levert het volgen van eenzelfde pad mooie dingen op. 

Eerder schreef ik over het krijgen van inzichten tijdens wandelingen en ik geloof ook heilig in de kracht van bewegen als metafoor om jezelf figuurlijk in beweging te krijgen. Toch is me nog iets anders opgevallen en dat heeft te maken met de kracht van de seizoenen. 

Met de eerste wandelingen begon ik in maart. Op dat moment stonden de kale bomen nog  in de knop en werden de eerste bloemen laag bij de grond zichtbaar. Langzaam maar zeker zag ik de natuur ontluiken: het gras begon te groeien, het bladerdek trok dicht en de eerste nesten werden gemaakt. Nu, een half jaar later, zijn de eerste gele en bruine bladeren gevallen op de paden. De grassen en de bloemen in en langs het water hebben hun mooiste tijd gehad en alle jonge vogels zijn volgroeid. De natuur is zich terug aan het trekken en laat alle vruchten en zaden los om te kunnen voeden.

Verbindend leiderschap komt tot je kern

De parallel met mezelf (en ook met jou) is snel gemaakt. Hoe mooi is het dat de natuur ons de weg wijst naar wat je te doen hebt op dit moment? Laat je je meedrijven op de natuurlijke stroom die de seizoenen ons geven of blijf je doen wat je altijd al deed? 

Voor mij was het vorige week een mooi moment om de balans op te maken en me af te vragen wie of wat mij voedt? Wat mag ik loslaten omdat het me niet langer energie geeft? Voor mij gaat verbindend leiderschap in allereerste instantie om de verbinding met jezelf en daarna komt de verbinding met de buitenwereld (werkomgeving). De verbinding met jezelf aangaan is een continue proces waarin ik nog altijd nieuwe dingen in en aan mezelf ontdek. De natuur als metafoor helpt me om dat continue proces te faciliteren.

Bewust kiezen voor opbouwend nieuws

Nieuwsgierig naar wat ik heb losgelaten? Het nieuws kijken en voor de tv hangen zijn dingen die ik niet langer doe. Ik vind het zonde van mijn tijd en de negativiteit en afleiding voeden me niet in positief opzicht. Doe ik het helemaal niet meer? Jawel, maar door de nieuwsapps op mijn telefoon en de tv uit huis te verwijderen, is het voor mij nu een bewuste keuze om een programma of nieuwsitem te bekijken. 

Wat kun jij loslaten om weer energie te verkrijgen?

En als ik jou de vraag stel: wat geeft je niet langer energie, wat zou je los willen laten? Komt er dan wat in je op? Gun jezelf de tijd en ruimte om het antwoord op die vraag te vinden, juist in dit seizoen. Mocht je behoefte hebben aan gezelschap of iemand die je hiermee kan helpen? Weet dan dat ik graag met je kennis maak om te kijken of ik die persoon voor je kan zijn. Je kunt mailen naar ingrid@innerstrengths.nl of bellen via 06-51586147.

 

Hartelijke groet,

 

Ingrid Kramer

 

 

× Stel hier je vraag