06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Soms wordt er een zaadje geplant dat later pas tot bloei komt, later dan andere zaadjes. Zo is het ook wel eens met ideeën, adviezen en vragen. Dan duurt het even voordat daarbij het kwartje valt. Herken je dat?

Welgemeende adviezen zijn als zaad

Ver voordat ik startte met mijn eigen bedrijf, knaagde al een gevoel van niet op mijn plek zitten. Ik weet nog goed dat ik destijds bij een loopbaanadviseur vertelde dat ik de inspiratie niet meer ‘in huis’ vond. Zij adviseerde me destijds een inspiratieronde buiten de deur te houden om er achter te komen wat ik nu werkelijk wilde. Een goed advies. Ik sprak met oude en nieuwe bekenden en stuk voor stuk plantten ze zaadjes voor de toekomst. Zo stelde iemand mij de vraag: ”Waar kom je het best tot je recht: als je verandering van binnenuit in gang kunt zetten of als je van buiten naar binnen gaat en er vervolgens weer uit gaat?”. Iemand anders vroeg zich hardop af of een stevige basisopleiding geen meerwaarde voor me zou hebben. Die tip heb ik ter harte genomen en mijn bedrijfskundige opleiding die ik toen ben gestart (en de vervolgopleidingen die ik tot op de dag van vandaag volg), vormen nog altijd een stevige basis van wat ik nu doe met mijn bedrijf en de voetbalvereniging (waar ik bestuurder ben).

Beweging op gang brengen

Alle zaadjes die de afgelopen jaren bij mij zijn geplant, in de vorm van vragen, tips of bespiegelingen, vormen dominosteentjes die een beweging op gang hebben gebracht. Die beweging en de zaadjes gaan gelukkig nog altijd door. Eerlijkheidshalve moet ik een goede vriend van mij wel de credits geven voor het allereerste zaadje dat hij plantte toen hij jaren geleden tegen mij zei: ”Ingrid, ik snap niet waarom jij niet allang voor jezelf bent begonnen?!”. Het was lang voordat ik de stap durfde zetten naar het ondernemerschap, maar ik ben hem nog altijd dankbaar voor die liefdevolle schop de juiste richting in.

Welke groei maak jij door?

Herken jij de zaadjes die bij je geplant worden? En helpen ze je de juiste weg in te slaan? Heb je behoefte aan een liefdevolle spiegel of gewoonweg een inspirerend gesprek? Ik vind het heerlijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van leidinggevenden die de vinger niet goed op de zere plek weten te krijgen. Bel of mail me gerust, dan spreken we af voor een goed gesprek.

Je kunt me altijd mailen via ingrid@innerstrengths.nl of bellen via 06-515 86 147.

Hartelijke groet,

Ingrid Kramer.

× Stel hier je vraag