06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

en knagend gevoel van ontevredenheid en je weet dat je niet laat zien wat je in huis hebt, dat je de passie in je werk mist. Herken je deze signalen? Ik zie het zo vaak om me heen maar er zijn altijd ongelooflijk veel negatieve oordelen over. Is dat terecht? 

In mijn loopbaan heb ik dit zelf aan den lijve ondervonden, toen ik de overstap maakte van een managementfunctie bij een middelgrote gemeente naar een zelfde functie bij een grotere gemeente. Zelfde vakgebied, groter team en meer dynamiek. Het leek me op het lijf geschreven en zou de ideale vervolgstap in mijn carrière zijn. Niets bleek minder waar.

Tijdens de sollicitatieprocedure voelde ik al dat het toch niet ging passen. Dus eerlijk als ik probeer te zijn, heb ik dat aangegeven en me teruggetrokken. Dat was niet de bedoeling en na een extra gesprek plus wat toezeggingen, ben ik toch doorgegaan.

Het werd een levensverrijkende ervaring, zoals ze dat zo mooi zeggen, maar leuk was anders. Nog altijd denk ik dat ik afstevende op een burn-out als ik er veel langer was doorgegaan.

Het gekke is dat als je in de situatie zit, het lijkt alsof het wel ok gaat. Maar ik zag mezelf dingen doen die niet bij me pasten. Mijn functioneren was op het randje, maar ook niet meer dan dat. Een reorganisatie kwam toen als een geschenk uit de hemel. Ik heb aangegeven de functie niet te ambiëren omdat ik vond dat het niet bij me paste.

In die tijd ben ik volledig afgegaan op mijn intuïtie, mijn verstand en mijn lichaamssignalen. Maar ik vond het niet gemakkelijk die te duiden. Inmiddels weet ik waarom ik juist niet op die functie paste en wel op die managementfunctie daarvoor. Het was niet de omvang van het team, maar wel de plek in de organisatie. Ik kom het beste tot mijn recht als ik bezig kan zijn met het totaal van een organisatie. Dat deed ik in de middelgrote gemeente doordat ik vaste adviseur bij de directie was; in de grote gemeente zat ik in het middenmanagement. 

Je talenten en je leiderschapsrol zeggen alles over de beste plek in een organisatie. Op die plek laat je het beste van jezelf zien en excelleer je automatisch. Ik heb menigeen, inclusief mezelf, compleet op zien bloeien door naar de juiste plek te verhuizen. Het is dus altijd belangrijk in gesprek te gaan als je mensen ziet die niet uit de verf komen en te kijken naar waar ze wél blij van worden.

Herken jij je in mijn verhaal? Ben je benieuwd naar jouw beste plek? Ik ga graag in gesprek met je. Je kunt me altijd mailen via ingrid@innerstrengths.nl of bellen via 06-515 86 147.

× Stel hier je vraag