06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Voetbalvereniging AZC in Zutphen heeft veel vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de vereniging. Waarom vind ik dan dat Felix Mulder dé clubheld van AZC is? Sterker nog, ik vind dat Felix ook jóuw clubheld is, ongeacht van welke vereniging je zelf lid bent.

Felix is een 17-jarige voetballer van de JO19-1 (voorheen A1) die in het dagelijks leven het CIOS volgt. Felix is een voetballiefhebber, fan van Vitesse en natuurlijk van AZC1. Tot zover een jongen zoals zovelen. Felix doet echter méér voor zijn club. Hij is trainer-coach van een jeugdteam, is af en toe scheidsrechter of grensrechter en draait kantinediensten. Oh ja, en dan vergeet ik nog bijna dat hij ook actief is in de jeugdraad. De Stentor bracht Felix op een leuke manier in beeld in het kader van de verkiezing clubheld van het jaar via https://www.destentor.nl/dossier-clubhelden-2018/clubhelden-felix-mulder

Zulke vrijwilligers wil je graag binnen je vereniging en gelukkig hebben we er daar veel van bij AZC. Ook het feit dat Felix 17 jaar is en daarmee een jeugdige vrijwilliger, maakt hem bijzonder, maar eerlijk gezegd typeert het AZC. Veel (jeugd)leden zijn een kind van de club. Waarom ik vind dat Felix het verdient ook jóuw clubheld te zijn, komt doordat hij er nog wat toevoegt. Hij heeft een duidelijke visie en ambitie en durft die uit te dragen. Felix wil van betekenis zijn voor AZC, omdat de club dat ook voor hem is. Voor hem is het vanzelfsprekend dat je dan iets terug doet in de vorm van vrijwilligerswerk. Al die vrijwilligers hebben het immers mogelijk gemaakt dat hij al jarenlang met veel plezier voetbalt.

“Binnen vier jaar wil ik in AZC1 spelen en in de toekomst wil ik trainer zijn van het 1e”. Een heldere ambitie die aansluit bij de ambitie van de vereniging om met eigen spelers en begeleiders zo hoog mogelijk te kunnen voetballen. Vaak kwalificeren we het uitspreken van zo’n duidelijke ambitie als hoogmoed of arrogantie. Ik ben het daar niet mee eens. Een ambitie die van binnenuit komt en duidelijk is, geeft richting aan je doelen en schept helderheid voor de mensen in je omgeving. Het is toch heerlijk om anderen te helpen hun dromen en doelen waar te maken?

Mensen die vanuit eigenheid hun visie en ambitie neerzetten: ik houd ervan! Jij ook? Dan is Felix ook jóuw clubheld. Stemmen kan op https://destentor.clubheldvanhetjaar.nl

 

Ingrid Kramer

Partner in eigenheid en bestuurslid Zvv AZC

 

 

 

× Stel hier je vraag