06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Naast ondernemen besteed ik een belangrijk deel van mijn tijd aan vrijwilligerswerk bij een voetbalclub. Ik ben daar ruim drie jaar geleden mee begonnen om iets terug te doen voor de samenleving. In de praktijk kom ik er echter achter dat het mes aan twee kanten snijdt. Dat ik niet alleen iets geef, maar ik krijg er ook heel veel voor terug. En dat raakt mijn eigen persoonlijke ontwikkeling én die van mijn klanten én mijn bedrijf. Ra, ra, hoe kan dat?

Je helpt je loopbaan vooruit

Dat vrijwilligerswerk zingeving oplevert omdat je bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel in een gemeenschap, weet elke vrijwilliger. Dat je er vrienden aan over houdt, ook. Maar wist je dat je vrijwilligerswerk in kunt zetten om er zelf beter van te worden? Dat je er al je talenten en sterke punten in kwijt kunt als je op de juiste plek zit? En je kunt je loopbaan ermee vooruit helpen als je kijkt naar hoe vrijwilligerswerk bijdraagt aan het vervullen van je ambities.

Een grotere groep profiteert van je talenten

Regelmatig vraag ik aan leden wat ze voor werk doen en of ze daar blij van worden. Vaak is dat een aanknopingspunt om in gesprek te gaan over vrijwilligerswerk. Want hoe mooi is het wanneer je alvast ervaring met leidinggeven op kunt doen bij een voetbalclub als dat je ambitie is? Of als je nog zoekende bent naar de juiste stap in je loopbaan, dat je op verschillende plekken kunt meelopen zodat je weet wat je wel/niet leuk vindt? Zo zet je vrijwilligerswerk in om je loopbaan verder te brengen. En het mooie is dat wanneer iemand op de juiste plek binnen de club is aanbeland, de animo om ermee door te gaan groot is. Het geeft namelijk ontzettend veel voldoening als je al je talenten in kunt zetten ten gunste van een grotere groep. Dan heb je het beste van twee werelden. Jij vaart er wel bij én de gemeenschap ook. En daar kunnen we in deze tijd geen genoeg van krijgen.

Wil je met mij ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Mail of bel me gerust.

 

 

(foto: Freddy Burgers)

× Stel hier je vraag