06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Mensen die me al langer kennen of volgen weten dat ik ook voetbalbestuurder ben van Zvv AZC. Een saamhorige en gezellige vereniging die midden in de samenleving staat en die, naast voetbal, de ambitie heeft om de wereld een stukje mooier te maken. Kortom, een voetbalvereniging die me past als een jas.

Ik weet nog goed toen de vraag kwam of ze mijn naam mochten noteren om een keer wat te doen voor de club. ‘Eh ja’, zei ik. ‘Tegen de tijd dat de vraag komt, kan ik alsnog besluiten of ik er ‘ja’ tegen zeg lijkt me’. Op de vraag waar mijn affiniteit dan lag, antwoordde ik zonder veel na te denken: ‘dan lijkt bestuurswerk me de beste plek’. De vraag of ik in het bestuur wilde plaats nemen, kwam sneller dan ik had verwacht. Gek genoeg voelde ik een innerlijke drive om ‘ja’ te zeggen, terwijl ik niet precies wist waarom. Inmiddels weet ik dat ik op mijn plek zit.

Waar zit ‘m dat toch in? Dat je ergens op je plek zit? Wat maakt dat de ene plek wel past en de andere niet? Het is een samenspel van factoren die met elkaar moeten kloppen. Zoals eerder gezegd past de identiteit, daar waar de vereniging voor staat, bij mijn eigen visie: de wereld mooier maken en saamhorigheid. Die heb ik hoog in het vaandel staan. Toch is dat alleen niet genoeg. De plek in een organisatie of bedrijf maakt ook uit. En dat heeft weer alles te maken met je talenten en sterke punten die je vervolgens kunt vertalen naar je leiderschapsrol. Ben je iemand die altijd kijkt en werkt vanuit de relatie met mensen? Of ben je meer een doener, houd je van de mouwen opstropen? Anderen houden er meer van om visionair bezig te zijn, vooral vooruit kijken naar wat de toekomst ons brengt. Je persoonlijke DNA zegt iets over de plek waar je het best tot je recht komt.

Ook geïnteresseerd in het leren kennen van je voorkeursplek in je bedrijf of organisatie? Ik ga graag met je in gesprek. Ik kan je helpen om te ontdekken wat voor jou de goede plek is. De plek die is gebaseerd op jouw kracht. Ik ga graag in gesprek met je.

× Stel hier je vraag