06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Afgelopen week gebeurde het me toch weer. Ik denderde door in ratrace om alles voor de vakantie nog even af te ronden. De ene na de andere actie van mijn to-do lijstje afstrepen lijkt dan nog het enige dat telt. Het is een terugkerend fenomeen dat we vlak voor de zomer- en kerstvakantie de ultieme vorm van hollen-of-stilstaan creëren. Ik kan er maar niet aan wennen en weiger om er aan mee te doen. Toch kost het me moeite om me aan de ratrace te onttrekken. Hoe is dat voor jou? 

Spanning voordat de vakantie begint

Het onrustige gevoel begon op maandag. Het begin van de vakantie kwam steeds dichterbij, terwijl de lijst van openstaande acties nog altijd groot was. Zie dan maar eens de rust te bewaren. Ik voelde de onrust toenemen, zelfs fysiek in mijn lijf. De apathie sloeg toe en er kwam steeds minder uit de vingers. Herken je dat? Het kan toch niet de bedoeling zijn om pas te ontspannen als je op vakantie bent?

Wandelen zorgt voor positieve omslag

Inmiddels weet ik wat voor mij werkt en dat is tijd voor mezelf nemen. Het klinkt tegenstrijdig, want mijn actielijst wordt er niet korter van. Wat ik heb gedaan, is wandelen. Anderhalf uur in mijn eentje wandelen langs het water en door het bos. Uit mijn hoofd en in het lijf komen, de verbinding met mezelf herstellen. Daarna waren mijn acties nog dezelfde, maar voelden ze een stuk lichter. En met die positieve instelling en energie slonk mijn to-do lijst met rasse schreden.

Focus aanbrengen begint met de verbinding met jezelf. Ik schreef er een inspiratiepaper over. Geïnteresseerd? Je vindt hem op mijn website www.innerstrengths.nl als gratis download, maar ook bij ‘uitgelicht’ op mijn LinkedIn pagina. Veel leesplezier en uiteraard een fijne zomer!

 

Hartelijke groet,

Ingrid Kramer

 

× Stel hier je vraag