06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

​Ook de kerstvakantie gebruikt voor reflectie? Dan is één van je voornemens vast en zeker om meer tijd voor jezelf te nemen. Lukt je dat dit keer wel of ga je weer over je eigen grenzen heen?

Hoe kan het toch dat je weer de accu op moest laden in de kerstvakantie? Je had zo graag meteen willen genieten van je gezin en vrije tijd. Dat schiet er zo gemakkelijk bij in omdat je je altijd met hart en ziel inzet voor je bedrijf of organisatie.

Herken je dit? Het komt omdat je te veel aan je hoofd hebt. Je houdt te veel ballen in de lucht waardoor je niet aan jezelf toekomt. Vaak zijn dat niet je eigen ballen, maar de ballen van een ander.

Jij bent als leider dienstbaar aan je organisatie of bedrijf. Daar is geen twijfel over mogelijk. Samenwerken aan de beste resultaten en vooruitgang boeken, zijn belangrijk voor je. Je kijkt daarbij automatisch als eerste naar het gemeenschappelijke belang. Dat is waar je als directeur of bestuurder voor aangenomen bent en wat je managers en medewerkers van je verwachten.

Ondertussen verdwijnen je eigen prioriteiten langzaam maar zeker naar de achtergrond. Resultaten laten langer op zich wachten, er zijn meer gedoetjes en je maakt lange werkdagen. Je batterij wordt bijna ongemerkt steeds leger. Pas tijdens vakantietijd merk je pas goed dat de accu echt leeg is.

Wat in zo’n geval kan helpen is te kijken naar wat de oorzaak is van de leegloop. Vaak is dat een combinatie van factoren en ben je er niet met het veranderen van één ding. Dat maakt dat je er niet bent met domweg een dagdeel per week voor jezelf te reserveren, want dat verdwijnt vrij vlot weer uit je agenda. Wat wel werkt, is uitzoomen om de oorzaken te ontdekken. Pas als je die weet, kun je de juiste beslissingen nemen en de goede dingen doen. Dan ontstaat er vanzelf meer ruimte voor jezelf, voor jouw eigen ballen.

Ik help bestuurders en directeuren die graag samen met hun leidinggevenden en medewerkers werken aan de beste resultaten, maar hulp kunnen gebruiken bij het oplossen van gedoe in hun organisatie. Herken jij je hierin? Dan help ik jou graag.

Je kunt me bereiken op 06-51586147 of via ingrid@innerstrengths.nl.

× Stel hier je vraag