06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Nog even. Nog even iets afronden. En dan heb ik vakantie.

Afgelopen week gebeurde het me toch weer. Ik denderde door in de ratrace om alles voor de vakantie nog even af te ronden. De ene na de andere actie van mijn to-do lijstje afstrepen lijkt dan nog het enige dat telt. Het is een terugkerend fenomeen dat we vlak voor de zomervakantie de ultieme vorm van hollen-en daarna-stilstaan creëren. Ik kan er maar niet aan wennen en weiger om eraan mee te doen. Toch kost het me moeite om me aan de ratrace te onttrekken. Hoe is dat voor jou?

Het onrustige gevoel begon op maandag. Het begin van de vakantie kwam steeds dichterbij, terwijl de lijst van openstaande acties nog altijd groot was. Zie dan maar eens de rust te bewaren. Ik voelde de onrust toenemen, zelfs fysiek in mijn lijf. Herken je dat? Het kan toch niet de bedoeling zijn om pas te ontspannen als je op vakantie bent?

Inmiddels weet ik wat voor mij werkt en dat is tijd voor mezelf nemen. Het klinkt tegenstrijdig, want mijn actielijst wordt er niet korter van. Wat ik heb gedaan, is wandelen. Anderhalf uur in mijn eentje wandelen langs het water en door het bos. Uit mijn hoofd en in het lijf komen, de verbinding met mezelf herstellen. Daarna waren mijn acties nog dezelfde, maar voelden ze een stuk lichter. En met die positieve instelling en energie slonk mijn to-do lijst met rasse schreden.

Focus aanbrengen begint met de verbinding met jezelf. Ik schreef er een inspiratiepaper over. Geïnteresseerd? Je vindt hem op mijn website www.innerstrengths.nl als gratis download, maar ook bij ‘uitgelicht’ op mijn LinkedIn pagina. Veel leesplezier en uiteraard een fijne zomer!

× Stel hier je vraag