06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

“Oranje leeuwinnen blijven bij hun eigen kracht, daar leerde ik wat van”

Het is juni en we rennen weer heel hard richting zomervakantie. Ik voel telkens weer de uitdaging: ren ik mee door in de actiestand te schieten of kies ik voor acties vanuit ‘rust’? Het is eerste is voor mij reactief, doordat ik me dan laat leiden door mijn agenda en to-do lijstje. Het tweede is een keuze voor moeiteloosheid en rust als startpunt voor beweging. Ik word toch echt veel blijer van het tweede en denk ook meer waarde toe te voegen op die manier.

Toch is het gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zeker nu we met de verruiming van de coronamaatregelen ook weer meer mogen. Er gaan per slot van rekening nog steeds maar 24 uur in een etmaal.

De crux is: uitgaan van je eigen kracht, want dat geeft rust en helderheid.

Mijn gedachten dwaalden de afgelopen dagen af naar een wedstrijd van de Oranjeleeuwinnen die ik een paar jaar geleden bijwoonde. Hierin zag ik hoe Lieke Martens het goede voorbeeld gaf door uit te gaan van eigen kracht.

In de wedstrijd werden de Nederlandse voetballers een paar keer hard getackeld. Er viel echter geen enkele wanklank tussen de speelsters onderling. Er werd gevoetbald en alleen gevoetbald! Het kwartje, van hoe uniek dat was, viel pas toen ik op een zaterdag langs de voetballijn van het team van mijn zoon had gestaan en daar het nodige voetbaldrama voorbij had zien komen. Vervolgens zag ik een kort interview met Lieke Martens bij de NOS. De interviewer vroeg haar naar een schop die een tegenstander had uitgedeeld. Lieke Martens wachtte even met antwoorden, waarop de interviewer vroeg of ze wist welke trap hij bedoelde. Tuurlijk wist ze dat, maar daar lette ze niet op. Dat kwam vaker voor, maar ze kwam om te voetballen en om te winnen. Later in het interview werd nog gesuggereerd dat er sprake zou moeten zijn van genoegdoening, omdat dezelfde tegenstander een eigen doelpunt maakte. Maar daar ging Lieke Martens niet in mee. De strekking van haar antwoord was dat je gewoon doet waarvoor je gekomen bent en waar je goed in bent. In haar geval is dat voetballen.

Dus in plaats van reageren op een ander, ga je uit van je eigen kracht. Als je to-do lijstje daarop aansluit, loop je fluitend de dag door. Dan ben je niet alleen blij dat je taken hebt afgestreept, maar ook nog eens omdat je de juiste dingen hebt gedaan.

Wil jij ontdekken waar je eigen, unieke kracht zit? Ik kijk graag met je mee.

 

 

 

 

× Stel hier je vraag