06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Tijd voor jezelf nemen, het blijft een lastig ding. Hoe kan het toch dat iets wat iedereen nodig heeft, en dus moeiteloos zou moeten gaan, telkens weer een strijd met jezelf oplevert?

Ik betrap mezelf regelmatig op de overtuiging dat je je tijd vooral nuttig moet besteden. Herkenbaar? En die overtuiging belemmert me helaas maar al te vaak om voor mezelf te kiezen, terwijl je er net zo gemakkelijk ook anders naar kunt kijken.

Want hoe vaak gebeurt het niet dat er ruimte voor goede ideeën ontstaat tijdens een wandeling? Dan laat ik even al mijn gedachten los en schiet me ineens een oplossing voor een langlopend vraagstuk te binnen. Of ik zie ineens het patroon voor een probleem dat me bezighoudt en doordat ik het patroon zie, zie ik ook ineens andere mogelijkheden. Heerlijk om te merken dat een nieuw inzicht ineens kan leiden tot een leeg hoofd en dat een leeg hoofd vervolgens weer ruimte biedt om je werk in sneltreinvaart op te pakken. Dus door uit te zoomen en afstand te nemen, zie je ineens gemakkelijker wat je anders kunt doen.

Kortom, mijn oproep is om vooral in drukke tijden ruimte voor jezelf te maken. Pas dan ben je super nuttig bezig. De tijd die de wandeling je kost, verdien je namelijk dubbel en dwars weer terug. Tel uit je winst!

 

(deze blog verscheen eerder op 25 juni 2021)

× Stel hier je vraag