06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Als er één ding is dat ik ben blijven doen de corona-periode, dan is het mijn vaste wandeling. Wellicht vind je het saai om telkens hetzelfde rondje te lopen en dezelfde route te volgen. Toch levert het volgen van eenzelfde pad mooie dingen op.

Eerder schreef ik over het krijgen van inzichten tijdens wandelingen en ik geloof ook heilig in de kracht van bewegen als metafoor om jezelf figuurlijk in beweging te krijgen. Toch is me nog iets anders opgevallen en dat heeft te maken met de kracht van de seizoenen.

Ik denk wel eens terug aan de wandelingen die ik in het voorjaar maakte. Op dat moment stonden de bomen nog in de knop en werden de eerste bloemen laag bij de grond zichtbaar. Langzaam maar zeker zag ik de natuur ontluiken: het gras begon te groeien, het bladerdek trok dicht en de eerste nesten werden gemaakt. Nu, een half jaar later, zijn de eerste gele en bruine bladeren gevallen op de paden. De grassen en de bloemen in en langs het water hebben hun hoogtepunt gehad en alle jonge vogels zijn volgroeid. De natuur is zich terug aan het trekken en laat alle vruchten en zaden los om te kunnen voeden.

De parallel met mezelf (en ook met jou) is snel gemaakt. Hoe mooi is het dat de natuur ons de weg wijst naar wat je te doen hebt op dit moment? Laat je je meedrijven op de natuurlijke stroom die de seizoenen ons geven of blijf je doen wat je altijd al deed?

Voor mij was het vorige week een mooi moment om de balans op te maken en me af te vragen wie of wat mij voedt? Wat mag ik loslaten omdat het me niet langer energie geeft? Voor mij gaat verbindend leiderschap in allereerste instantie om de verbinding met jezelf en daarna komt de verbinding met de buitenwereld (werkomgeving). De verbinding met jezelf aangaan is een continu proces waarin ik nog altijd nieuwe dingen in en aan mezelf ontdek. De natuur als metafoor helpt me om dat continu proces te faciliteren.

Nieuwsgierig naar wat ik heb losgelaten? Ik ben eens goed door mijn kledingkast gegaan en heb daar kledingstukken uitgehaald waar ik niet langer blij van word. Inderdaad, dat zijn vaak dezelfde kledingstukken als die ik lang niet heb gedragen. Tegelijkertijd zit ik nog steeds in een loslaatproces in mijn bedrijf. Ook daar stel ik mezelf de vraag wat ik af mag ronden om zo ruimte te maken voor nieuwe dingen. Keep you posted!

En als ik jou de vraag stel: wat geeft je niet langer energie, wat zou je los willen laten? Komt er dan wat in je op? Gun jezelf de tijd en ruimte om het antwoord op die vraag te vinden, juist in dit seizoen. Mocht je behoefte hebben aan gezelschap of iemand die je hiermee kan helpen? Weet dan dat ik graag met je kennis maak om te kijken of ik die persoon voor je kan zijn.

Ik ga graag vrijblijvend een gratis adviesgesprek aan. Je kunt me bereiken op 06-51586147 of ingrid@innerstrengths.nl. 

× Stel hier je vraag