06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Je bent goed in out-of-the-box denken. Ook heb je regelmatig een nieuw idee. Je gaat ermee aan de slag en schakelt gemakkelijk met anderen om het idee verder te brengen. Van het ene idee kom je vervolgens al snel op iets anders. En voor je het weet heb je meer plannen dan je kunt uitvoeren.

Plannen uitvoeren totdat ze gerealiseerd zijn: je bent er gewoon niet goed in. Hoe kan het toch dat afmaken je alsmaar niet lukt? Want je neemt je keer op keer voor om het anders te doen.

Herkenbaar? Dan is de kans groot dat jij het leiderschapsprofiel hebt van een ondernemer.

Veel ondernemers (en dat leiderschapsprofiel is echt niet alleen voorbehouden aan mensen met een eigen bedrijf) zijn toekomstgericht. Ze zien wat er op hen af komt en schakelen meteen door naar wat er dan anders zou kunnen. Ze zien als het ware wat ze moeten doen om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Ze zijn van nature goed in het signaleren van kansen en weten dat in hun hoofd snel te vertalen naar de dagelijkse praktijk.

Wat ondernemers zich vaak niet realiseren is dat ze soms lastig te volgen zijn. Niet iedereen kan mee in het visionaire van deze leiderschapsrol en helaas, pindakaas, dat verandert ook niet gemakkelijk. Heb je bovenstaande sterke punten niet van nature, dan betekent het dat jouw dominante leiderschapsrol een andere is. En dat is prachtig, want in een organisatie heb je elkaar nodig. Je wilt immers dat je ideeën en plannen in haalbare stappen worden vertaald en daar de juiste mensen bij zoeken (de leiderschapsrol van de verbinder). Vervolgens wil je ervoor zorgen dat alles wordt uitgevoerd en gerealiseerd (de leiderschapsrol van de manager).

Dus in plaats van dat je je gefrustreerd voelt, kun je beter kijken naar mensen om je heen die goed zijn in iets anders. Die je aanvullen en wellicht ook nog eens in staat zijn om de plannen nog mooier en uitvoerbaarder te maken. Op die manier haal je het beste uit jezelf én anderen.

Veel succes en werkplezier!

× Stel hier je vraag