06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Je boekt je resultaten door hard te werken en veel uren te draaien. Je maakt regelmatig lange dagen. Het helpt je om de taken van je lijst af te strepen en dat geeft je een gevoel van tevredenheid. Toch knaagt er ook een ander gevoel, iets wat je niet thuis kunt brengen, waar je niet de vinger op kunt leggen. Je voelt je steeds vaker moe, ontevreden en gehaast en je vraagt je af of je wel de goede dingen aan het doen bent. 

Blij en energiek aan je werkdag beginnen én eindigen. Het lijkt er op dat het voor jou maar zelden is weggelegd, terwijl je je daar telkens weer voor inzet. 

Herkenbaar? Dat komt omdat je dingen doet die je jezelf oplegt in plaats van dat je je afvraagt of het de goede dingen zijn die bij jou passen. 

Hard werken hoort erbij

We zijn allemaal opgevoed met de gedachte dat van hard werken nog nooit iemand is dood gegaan. Bovendien hoor het ook nog eens bij je functie van leidinggevende om er te zijn en het goede voorbeeld te geven. Dan kun je toch moeilijk de kantjes ervan aflopen? Bovendien houd je jezelf voor de gek, want je weet dat je takenlijst gedurende de dag net zo hard weer groeit met nieuwe taken. Het lijkt dweilen met de kraan open en soms zakt je de moed in de schoenen. 

Je hebt de kracht om te veranderen

Gelukkig heb je veel energie, kun je bergen verzetten en doet het je goed om eigenaarschap te pakken. Juist die eigenschappen kunnen je helpen om tijd vrij te maken voor de vraag of je nog de goede dingen doet. Dus in plaats van hard doorwerken, wordt het misschien tijd om stil te staan en afstand te nemen. Want geloof me: medewerkers worden blij van een blije baas die ook af en toe rust inbouwt! 

Wil je bewust stil staan en opnieuw kijken naar de goede dingen die bij jou passen? Daar help ik je graag mee.

Je kunt me mailen of bellen voor een afspraak op ingrid@innerstrengths.nl of 06-51586147.

 

× Stel hier je vraag