06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Terwijl het buiten steeds stiller wordt, wordt de onrust binnen in mij steeds groter. Wat staat ons nog te wachten aan maatregelen? Hoe ziet onze nabije en verre toekomst eruit? Welke ‘zekerheden’ van voorheen zijn er nog over een maand, drie maanden of een half jaar? De wereld om ons heen verandert snel en misschien wel sneller dan ons lief is. De digitale transitie zette een onomkeerbare beweging in, maar we zien nu dat een virus ons leven nog veel sneller op de kop kan zetten. Met als gevolg dat we allemaal naar binnen gaan, letterlijk en figuurlijk, omdat onze bewegingsvrijheid steeds minder wordt.

Zoeken naar het nieuwe evenwicht

‘When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves’ is een uitspraak van Viktor Frankl, die diverse nazikampen in de 2e Wereldoorlog overleefde. Zijn uitspraak typeert daar waar we nu voor staan. We worden letterlijk ons huis ingeduwd en worden daarin met onszelf geconfronteerd. Hoe organiseer je het thuiswerken van twee volwassen en het thuisonderwijs van twee pubers? Waar is er ruimte om te werken en waar is de ruimte om te spelen en jezelf terug te trekken? Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft als de georganiseerde sport tot stilstand komt? Ik merk aan mezelf dat het zoeken is naar nieuw evenwicht en, zoals gezegd, dit zorgt voor onrust. Daar waar ik normaal gesproken te boek sta als rustig en vertrouwenwekkend, kwam ik mezelf menigmaal tegen de afgelopen week. Het is continue schakelen tussen geven en nemen, tussen tijd voor jezelf en tijd doorbrengen met anderen en tussen groeien of stilstaan. Of is het stilstaan om te kunnen groeien?

Je invloed is niet veranderd

In tijden van onrust en onzekerheid heb je over één iets altijd zeggenschap en dat is over jezelf. Deze periode is een uitgelezen kans om naar binnen te gaan, om jezelf opnieuw uit te vinden en je eigen unieke kracht te ontdekken. Dat is spannend en vraagt om moed, maar de beloning is groot als je jezelf de kans geeft om persoonlijk te groeien.

Wat verder nodig is voor je groei

Als je overtuigd bent dat je persoonlijk wilt groeien, is het nog zaak om de juiste aanpak te kiezen. Daar kan ik jou bij helpen. Ik help je om je unieke kracht te vinden én in te zetten. Samen werken we aan je persoonlijke groei.

Ben je geïnteresseerd om met persoonlijke groei aan de slag te gaan? Ik maak graag vrijblijvend kennis met je via je de digitale weg. Mail of bel me via ingrid@innerstrengths.nl of 06-51586147.

 

Hartelijke groet,

 

Ingrid Kramer

× Stel hier je vraag