06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

We doen er goed aan in het moment te leven, vanuit het hier en nu telkens de volgende stap te bepalen. Stap voor stap op weg naar dat mooie moment of dat enthousiasmerende doel. En daar zit ‘m de crux. In mijn beleving kan het leven in het hier en nu niet zonder het hebben van perspectief. En daar ontbreekt het in deze tijd maar al te vaak aan, waardoor je misschien apathie en futloosheid ervaart.

Ik zie het aan de jeugd, aan mijn eigen kinderen om te beginnen, die zich hardop afvragen waarvoor ze het doen momenteel. Niet weten wanneer je de eerste competitiewedstrijd weer kunt spelen of je weer naar school mag, is fnuikend voor de motivatie. Dolblij en dankbaar ben ik met alle sportactiviteiten die nog georganiseerd worden zodat de jeugd nog in beweging en buiten is. Want door al het digitale onderwijs is de focus op een scherm nog groter dan het al was. 

Je voelt weleens verdriet

Ook al weet ik hoe belangrijk het hebben van perspectief is, ook mij bekruipt de gedachte ‘waar doe ik het allemaal voor’ me bij tijd en wijle, na weer een verlenging van de lockdown. Nog steeds geen bezoek aan mijn ouders, geen fysieke overlegmomenten en gezellige, diepgaande gesprekken onder het genot van een wijntje met goede vrienden. Als ik er te lang aan denk, voel ik het verdriet naar boven komen. 

Hou vast aan wat wel kan

Toch houd ik me vast aan wat ik nog wel heb en kan. Met een vriendin afspreken om te wandelen en tegelijkertijd bij te kletsen. Of een gezamenlijk koffiemoment pakken met een collega die in hetzelfde gebouw werkt als ik. En tegelijkertijd de focus blijven houden op de middellange termijn. Zo biedt deze tijd mij de kans om na te denken over groei van mijn bedrijf en kan ik aan de slag met het verder op orde te brengen van de vrijwilligersorganisatie. En de extra tijd die ik heb door het wegvallen van sociale ontmoetingen, besteed ik aan een nieuwe online cursus en aan een interne verhuizing die ervoor zorgt dat iedereen thuis meer ruimte voor zichzelf krijgt.

Het zijn allemaal voorbeelden van een perspectief; perspectief op iets moois dat in het verschiet ligt. Dat gun ik ons allemaal!

× Stel hier je vraag