06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Heb je ook wel eens dat je ineens anders naar iets gaat kijken? Dat je iets waar je altijd op een bepaalde manier op reageert, plotsklaps anders ziet? Ik had dat deze week.

Normaal gesproken word ik gillend gek van alle kunstgraskorrels die overal in huis liggen. Dat hoort er nu eenmaal bij als je twee voetballende zoons hebt. Hoe hard ik ook bezem of stofzuig, ik krijg ze nooit helemaal weg. En dat irriteert me behoorlijk bij tijd en wijle.

Irritatie wordt ontroering

De afgelopen weken waren er geen kunstgraskorrels in huis, uiteraard vanwege de ‘intelligente lockdown’ waar we met zijn allen inzitten. Tot afgelopen weekend. Bij mijn stofzuigrondje zag ik ze weer en zal ik wat zeggen? Het ontroerde me zelfs. Eerst vond ik het nogal gek om te ervaren dat ik ineens heel anders tegen die korrels aan was gaan kijken. Hoe kwam het toch dat ik iets wat ik eerst zo verafschuwde, nu ineens zag als iets moois? De kunstgraskorrels waren immers niet veranderd: nog net zo klein, zwart en overal tussen of onder passend.

Doen waar je echt blij van wordt

Vorige week zijn de trainingen weer gestart voor de jeugd, zo ook bij de voetbalvereniging van mijn zoons. Sinds lange tijd mochten ze weer datgene gaan doen, waar ze zoveel van houden: samen met teamgenoten een gezamenlijke passie uitoefenen. Lachend gingen ze de deur uit en moe maar voldaan kwamen ze weer binnen. Met de blik op die kunstgraskorrels herinnerde ik me in één keer hoe belangrijk het is dat we dingen doen waar we oprecht blij van worden. Hoe fijn het is als je samen met anderen het beste uit jezelf kunt halen, door zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Dat te zien en mee te maken, is voor mij het mooiste wat er is. Dat is mijn drijfveer om te doen wat ik doe. En daar hoop ik nog veel mensen mee te helpen.

En die kunstgraskorrels? Die heb ik dit keer met liefde opgezogen, me afvragend hoe ik me de volgende keer voel als ik ze tegenkom. Eigenlijk denk ik het antwoord al wel te weten: ik vermoed dat mijn liefde voor kunstgraskorrels eenmalig was.

Blijf je ook dicht bij jezelf en doe je waar je blij van wordt? Het kan zijn dat je dat niet 1-2-3 ziet; dat is nou precies waar ik je goed bij kan helpen.

Je kunt me altijd mailen via ingrid@innerstrengths.nl of bellen via 06-515 86 147.

Hartelijke groet,

Ingrid Kramer.

 

× Stel hier je vraag