06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Zie je door de bomen het bos niet meer, nu er van alle kanten aan je wordt getrokken? Ontbreekt het je aan overzicht en inzicht? Vraag je je af waar je nog precies eigenaarschap over wilt? Je hebt van die dagen dat alles wat je je had voorgenomen, anders loopt en planningen door elkaar gehusseld worden. Je weet soms van voren niet meer dat je van achteren leeft. Het kost je op zulke momenten moeite om je beloftes na te komen, iets wat je verschrikkelijk vindt.

Als je dag anders loopt dan je wilt

Herkenbaar? De afgelopen weken overkomt het me regelmatig. Of het nu komt door onverwachte telefoontjes of een kind dat ineens een heel document per ongeluk verwijdert van de computer (en ja, mam, ook in de prullenbak zit het niet meer, want dat gaat automatisch…); het schopt mijn planning regelmatig in de war. Vaak ploeter ik verder en houd angstvallig vast aan datgene wat ik me had voorgenomen, om vervolgens tot de conclusie te komen dat mijn hoofd overloopt van frustratie. Dat helpt niet om de ingelopen achterstand weer in te halen, weet ik uit eigen ervaring.

Afstand nemen in de lente werkt wel

Wat mij wél helpt op dit soort momenten is in plaats van doorploeteren, naar buiten gaan. Letterlijk een stuk gaan wandelen, buiten in de natuur. Het in beweging zijn, helpt om afstand te nemen en vaak ontstaat er na een poos ruimte om op een andere manier naar mezelf en dat wat er gebeurt, te kijken. Zeker in deze tijd van de ontluikende lente is het bijzonder te zien hoe snel bomen, planten en bloemen veranderen. Hoe er elke dag weer een ander perspectief ontstaat. Terug op mijn werkplek lukt het dan ook veel gemakkelijker om anders naar dezelfde werkvoorraad en de gebeurtenissen te kijken. Het mooie is dat ik dan vaak constateer dat ik door anders te gaan kijken, meer resultaat boek.

Hulp om mee te kijken

Anders kijken naar je toegevoegde waarde in je bedrijf of organisatie is verrijkend en helpt je verder. Nieuwe perspectieven innemen en vanuit verschillende invalshoeken naar vraagstukken kijken, levert je letterlijk ruimte op en niet zelden leidt het tot andere oplossingen. Heb jij behoefte aan iemand die met je mee kijkt, op een andere manier? Dan ben je bij mij aan het goede adres.

Je kunt me altijd mailen via ingrid@innerstrengths.nl of bellen via 06-515 86 147.

Hartelijke groet,

Ingrid Kramer.

 

× Stel hier je vraag