06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Je mag graag dingen uitleggen. Praten en verhalen vertellen gaan je best goed af. Niet over elk onderwerp, want het moet wel je interesse hebben uiteraard. Maar als je dan eenmaal op de praatstoel zit, dan ben je geanimeerd gezelschap. Je enthousiasme werkt aanstekelijk en voor je het weet zit je in diepgaande gesprekken.

Toch is het iets dat je dat niet met iedereen hebt. Met sommige mensen praat je honderduit en meteen vanaf het begin. Met anderen stokt het gesprek of komt het misschien wel nooit op gang. Waar wringt de schoen dat je met de één meteen een klik hebt en een gesprek met iemand anders aan de oppervlakte blijft?

De kans is groot dat je een gemeenschappelijk talent hebt.

Mensen die hetzelfde talent als jij dominant hebben, herken je vaak uit duizenden. Je spreekt een gemeenschappelijke taal waar anderen meewarig naar kijken en luisteren. Onnavolgbaar vinden ze jullie. Zelf herken ik mijn eigen talent ‘verbondenheid’ (Clifton strengths) inmiddels snel bij iemand anders: je weet waar iemand zijn bed voor uit komt. Omgekeerd komt ook voor, namelijk dat iemand iets doet waar hij helemaal niet blij mee is, omdat hij de zingeving mist. Het zijn mensen waarmee ik het kan hebben over dingen als: geheel versterken, visie en missie van mensen en organisaties verder brengen. Of dingen met elkaar in verband brengen die ogenschijnlijk niet zoveel met elkaar te maken hebben.

Laatst vertelde ik in een gezelschap hoe dat talent voor mij werkt. Er zat iemand die hetzelfde talent ‘verbondenheid’ ook dominant heeft, heftig te knikken van herkenning. Iemand anders moest glimlachen en schudde zijn hoofd: ‘ja, ik heb een oom die ook zo van de hak op de tak kan praten’. Zo herken je snel waar de gemeenschappelijkheid zit (of niet).

Het aangename is dat het allebei goed is. Wat meerwaarde heeft is dat je, om te beginnen, je eigen talent herkent. In gesprekken met anderen ontdek je hoe jouw talenten voor jou werken en ontdek je waar de toegevoegde waarde bij anderen zit. Het vormt de basis van succesvol samenwerken. Want wat is er nu mooier dan vanuit je eigen unieke kracht een samenwerking aangaan die complementair is? Dat je een gezamenlijk vertrekpunt hebt en dat vervolgens allebei aanvult met iets anders? Dat is voor mij samen sterker!

Wil jij je unieke talenten ontdekken? Ik help je daarmee graag verder in een individueel gesprek.

× Stel hier je vraag