06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl
Je bent directeur of bestuurder en je zit op een eindplek in je organisatie. Dat is een fijne plek waar je helemaal tot je recht komt. Toch knaagt het soms en ervaar je wel eens een vorm van eenzaamheid.

Dat komt omdat je je onzekerheden en twijfels met niemand in de eigen organisatie kunt delen.

Het gevoel van eenzaamheid is iets wat je accepteert. Het hoort er nu eenmaal bij. Je weet wat ze zeggen: It’s lonely at the top! Als je daar niet tegen kunt, moet je zo’n baan niet accepteren. Ja, toch? Ik hoor dit soort geluiden regelmatig bij mijn klanten.

Toch is die eenzaamheid niet leuk. Twijfels hebben we allemaal, ook jij in je rol als eindverantwoordelijke. Onzekerheden en vragen over het functioneren van je MT-leden bijvoorbeeld. ‘Zie ik dat wel goed? Wat speelt er precies in mijn MT? Wat is ervoor nodig om het weer goed te laten draaien?’

Terechte vragen waar je graag met iemand over wilt sparren. En laat dan nou net lastig zijn met iemand uit je eigen organisatie. Ga maar na.

Je bespreekt niet het functioneren van een MT-lid met een collega MT-lid, want dat riekt naar roddelen. Je wilt niet je voorbeeldrol te grabbel gooien.

Je bespreekt je twijfels of onzekerheden ook niet meteen met een burgemeester of een voorzitter van de Raad van Toezicht. Voor je het weet wordt het meteen zwaar en word je geacht te handelen. En in die fase zit je nog niet.

Het gaat jou erom dat je je eigen beeld wilt kunnen toetsen en een onafhankelijke blik erop wilt. Gewoon, om je te scherpen en misschien ook wel om je verhaal eens kwijt te kunnen.

Het is fijn en gezond om iemand te hebben die je kunt raadplegen. Misschien heb je een collega-bestuurder met wie je kunt sparren. Of is er een aparte HR-functionaris die los van de organisatie staat en die je hiermee kan helpen.
Als dat zo is, dan is de eenzaamheid bij jou vast een stuk minder.

Bij veel directeuren en bestuurders die ik ken, is zo’n sparringpartner niet vanzelfsprekend. Dan kan het hebben van een intervisiegroep of het raadplegen van een externe een mooie oplossing zijn. Zo krijg je input waardoor je weer weet wat je te doen staat en kun je je voorbeeldrol als eindverantwoordelijke blijven vervullen.

Wil en/of kun jij je vragen en twijfels niet delen in je organisatie en heb je de behoefte aan een onafhankelijke blik? Dan ga ik graag met je in gesprek. Onder het genot van een (digitale) kop koffie bespreken we je vraagstuk(ken) en bekijken we of ik de juiste sparringpartner voor je ben. Je kunt me bereiken op 06-51586147 of via ingrid@innerstrengths.nl.

× Stel hier je vraag