06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Je bent leidinggevende, manager of directeur en je bent gedreven in wat je doet. Je bent niet vies van hard werken en je geeft graag het goede voorbeeld als het gaat om inzet en betrokkenheid. Maar het ontbreekt je wel vaak aan de tijd om afstand te nemen, om te zien wat er echt aan de hand is. Want daar gun je jezelf gewoon de tijd niet voor.

Tijd nemen voor afstand nemen. Je bent er gewoon niet heel goed in. Hoe komt dat toch? Want je neemt je regelmatig voor om het wel te doen.

Herkenbaar? Dan is de kans groot dat je diep van binnen toch denkt dat afstand nemen een vorm van nietsnutten is. Dat je daar met je drukke leidinggevende baan geen tijd voor hebt. En dat is jammer want tijd nemen voor afstand nemen is het omgekeerde van nietsnutten. Het is hier en nu investeren in jezelf en in je team om op (middel)lange termijn te gaan renderen.

Stilstaan en tijd nemen om te reflecteren voelt als contraproductief als je het heel druk hebt. Tijd vrijmaken doet namelijk op korte termijn een extra beslag op je agenda en levert dus nog meer werkdruk op voor dit moment. Je gaat achterlopen in je toch al drukke werkbestaan en je wilt er ook gewoon graag zijn voor je teamleden.

Toch levert doorgaan met wat je deed, je vaak geen nieuwe inzichten op. Als je blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. En dan vaak meer van hetzelfde. Het tegenovergestelde van wat je altijd deed, levert je gegarandeerd nieuwe inzichten en daarmee winst op. Dus waar wacht je nog op?

Ben jij toe aan afstand nemen van je dagelijkse werkzaamheden? Wil jij reflecteren op wat er voor jezelf en je team anders kan? Weet dan dat ik graag met je meekijk. Ik ga graag met je een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Je kunt me bereiken op 06-51586147 of ingrid@innerstrengths.nl.

× Stel hier je vraag