06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Je bent directeur of bestuurder en je bent een bouwer. Je houdt ervan vooruitgang te boeken en resultaat te zien. Het lukt je vaak om de organisatie in beweging te krijgen en te houden. Toch lukt het niet altijd en heb je wel eens het gevoel dat je achteruit ploegt in plaats van vooruit.  En als je eerlijk bent, duurt dat al best lang. 

Je probeert het nog eens op een andere manier of gooit er nog een schepje bovenop door harder te gaan werken. Toch lukt het je bij dat ene team of vraagstuk nu net niet en dat houdt je bezig. Misschien lig je er wel wakker van ondertussen. 

 Hoe kan het nu dat je het zelf niet ziet?  

Dat komt omdat je deel uitmaakt van de situatie, er onderdeel van bent. Dan is het lastiger de vinger op de zere plek te leggen. Het is nu eenmaal gemakkelijker om te zien wat er speelt als je van buitenaf naar een situatie kijkt en een onafhankelijke blik hebt. 

Het klinkt zo simpel omdat je zelf die onafhankelijke blik zo goed kent. Maar zeg nou eerlijk: gebruik je die blik niet vaak op momenten dat je ergens naar kijkt waar je zelf geen onderdeel van bent? Of dat het je helder wordt op momenten dat je juist afstand nam?  

Zelf ondervond ik het aan den lijve een aantal jaren geleden, toen ik enthousiast aan de slag ging met een nieuwe visie voor de voetbalclub waar ik bestuurder ben. Dat kunstje doe ik vaker voor klanten, dus dat zou ik wel even fixen.  

Wat ik zelf over het hoofd zag was dat het belangrijk was om de oorsprong van de club in acht te nemen. Superstom natuurlijk, maar ik zag het op dat moment niet omdat ik te gedreven bezig was om het resultaat te boeken en daarvoor een goed proces neer te zetten.  

Pas toen ik hulp vroeg en de vraag stelde hoe dit soort trajecten eerder waren verlopen, kreeg ik de juiste informatie om verder te gaan. En je raadt het al…. Daarna liep alles als een trein. 

Dus geef je zelf niet op de kop als je niet ziet waarom dingen niet lopen zoals het hoort. Het is volkomen logisch als je er middenin zit. Vraag hulp van iemand van buiten, zodat je daarna weer zelf de touwtjes in handen kunt nemen.  

Wil jij weten of ik in jouw situatie die onafhankelijke blik kan zijn? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gratis adviesgesprek. Je kunt me bereiken op 06-51586147 of ingrid@innerstrengths.nl.  

 

× Stel hier je vraag