06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Welke kant van jezelf laat jij (nog) niet zien? Wat doe je wel met veel plezier, maar maak je niet wereldkundig? Wat zonde is het toch dat veel mensen, inclusief ikzelf, een deel van zichzelf onzichtbaar laat zijn. Terwijl het vaak zo inspirerend is voor anderen om te zien en lezen waar je mee bezig bent.

Verrassend, maar zo ben ik ook

Zelf ben ik een aantal jaren geleden begonnen met kleuren en het gebruik van aquacolor. Voor degene die aquacolor niet kennen: het is tekeningen inkleuren met potlood om die vervolgens met een natte kwast tot fellere kleuren te maken. Het heeft qua kleurbeleving iets weg van aquarelleren.

Wat maakt het nou zo leuk? Jarenlang wist ik dat niet zo goed. Was het nu omdat ik mijn hoofd leeg wilde maken? Of is het spelen met kleuren wat me het meest aanstaat? Kan ik met het inkleuren nu eindelijk laten zien dat ik best nauwkeurig en precies kan zijn (wat ik normaal gesproken graag aan anderen over laat)? Ik weet het nog steeds niet precies. Feit is wel dat ik het reuzeleuk vind om te doen op het moment dat mijn agenda wat meer rust laat zien.

Intuïtie leidt in het maken van keuzes

Het totstandkomingsproces ziet er ongeveer als volgt uit. Eerst kies ik uit mijn collectie teken- en mandalaboeken eentje uit die me op dat moment aanspreekt. Vervolgens kies ik de kleuren met zorg; een vast aantal die tijdens het kleuren steevast van links naar rechts verschuiven. Het leuke is dat ik na elke kleur telkens opnieuw een andere kleur uitzoek en dat niet op voorhand bepaal. Ik kies dus telkens in het moment wat de juiste volgende kleur is. En dat herken ik van hoe ik ook met mensen werk. Bij mij geen voorgekauwde, tot in de puntjes voorbereide gesprekken of sessies. Uiteraard volg ik mijn eigen model/stappenplan, maar tijdens de gesprekken vind ik het heerlijk om in het moment dichtbij mijn eigen intuïtie te blijven. Dat levert de mooiste momenten en resultaten op, net als bij het kleuren.

Ook jij kunt je onbekende kanten tonen

Welk deel van jezelf laat jij nu nog niet zien? Wil je erover in gesprek? Ik maak graag vrijblijvend kennis met je en ben benieuwd naar wat jij ook bent! Je kunt me altijd mailen via ingrid@innerstrengths.nl of bellen via 06- 515 86 147.

 

Hartelijke groet,

 

Ingrid Kramer.

 

PS Al mijn ‘kunstwerken’  zijn inmiddels in deze coronatijd bij verpleegtehuizen terecht gekomen in de hoop dat ik daar een sprankje kleur kan brengen in deze spannende tijd van sociale isolatie.

× Stel hier je vraag