06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Lekker in de hangmat met een boek en een glas wijn. Zo in de zomer, met meer vrije tijd, is er niks fijner dan het lezen van een goed boek. Op vakantie is de e-reader een prima alternatief om wat kilo’s en opbergruimte uit te sparen. Toch gaat er niks boven het omslaan van papier en het gebruik van een boekenlegger.

Af en toe klap ik het boek weg en kijk ik om me heen. Eigenlijk kijk ik helemaal niet en staar ik in het wilde weg om mijn gedachten de vrije ruimte te geven. Dat is mijn manier om dat wat ik lees, te verwerken en te laten landen. Eerlijk gezegd is om mij heen staren altijd mijn overlevingsstrategie geweest als mijn omgeving te veel indruk op me maakte. Mijn middelbare school was zo’n omgeving. Na een drukke schooldag ging er niks boven op de bank zitten met een kop thee en naar de bomen in de tuin en onze straat kijken.

Terug naar de boeken. Lang heb ik veel literatuur en detectives gelezen. Van Henning Mankell heb ik nog altijd veel in de kast, omdat hij beide genres schreef. Inmiddels lees ik ook veel werkgerelateerde boeken, ook in de vakantie. Ik lees er zelfs meerdere tegelijkertijd. Ken je dat? Dan heb ik er drie liggen. Soms op verschillende plekken in huis.

Ik geef zowel privé als zakelijk ook graag boeken cadeau. Bij de afronding van opdrachten bijvoorbeeld. En ik ben niet te beroerd om boekentips te geven aan mensen waarvan ik weet (of denk te weten) dat een boek aanslaat bij het vraagstuk waar iemand mee bezig is. Opdringerig? Misschien. In mijn optiek is het nog altijd iemands eigen keus om er wat mee te doen of niet.

Zal ik eens wat verklappen? Ik krijg uiteraard ook boeken cadeau. Daar zit ook wel eens een ‘misser’ tussen, een boek dat mij niet aanspreekt. Die geef ik met speels gemak weg als ik denk dat iemand anders daar wel blij van wordt. Heerlijk om zo kennis en entertainment door te geven!
Vreemd genoeg zijn er maar weinig boeken die ik herlees. Ik zoek nog wel eens een stuk tekst terug, maar hele boeken lees ik niet opnieuw. Er is één uitzondering: Een nieuwe aarde van Eckhart Tolle.

Hoe ziet jouw boekenkast eruit? En welke boekentips heb jij voor mij? Ik sta open voor nieuwe inspiratie!

× Stel hier je vraag