06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Mijn bedrijfsnaam Innerstrengths geeft meteen ook mijn missie weer: ken je eigen toegevoegde waarde om zo werk en bezigheden te kiezen die daarbij passen.

Er zijn veel verschillende manieren om jezelf goed te leren kennen. Daarin heb ik al een hele ontdekkingstocht achter de rug. Ook ontdek ik nog steeds nieuwe dingen.

Zo kwam ik er een aantal jaren geleden achter dat de plek in het gezin van herkomst meer invloed op me heeft dan ik dacht.

Vorige week kwam het boek ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters’ van Aike Borghuis uit (www.managementboek.nl/boek/9789089656803/het-verborgen-leiderschap-van-oudste-dochters-aike-borghuis). Ik ben ook een oudste dochter en herken me in de vraagstukken én het leiderschap zoals ze dat beschrijft.

De reacties op het boek laten zien dat veel oudste dochters zich erin herkennen. Daarom breng ik het graag onder de aandacht. Ben je geen lezer, maar een luisteraar dan kun je ook de podcast beluisteren waarin Aike en ik in gesprek zijn over hoe de rol van oudste dochter mij beïnvloedt. Dit is de link naar de podcast: podcast op Spotify.

Ben je nu geen oudste dochter, dan kan het toch interessant voor je zijn. Woon of werk je samen met een oudste dochter, heb je een oudste dochter of is je moeder er eentje? Dan heb je ongetwijfeld herkenning (of het levert je meer begrip op).

Bovendien zou het me ook niet verbazen dat oudste dochters veel gemeen hebben met oudste zoons…

× Stel hier je vraag