06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Er zijn dagen dat ik continue bezig ben met vergaderen en afspraken nakomen. Op zulk soort momenten schiet de pauze erbij in en eet ik mijn boterham ‘uit het vuistje’ als ik op weg ben naar de volgende bijeenkomst. Ook een volle dag vandaag? Zo’n dag waarop de afspraken zich aan één rijgen en het to-do-lijstje langer in plaats van korter wordt? Dat je gedurende de dag een blik naar buiten werpt, het zonnetje door ziet breken en denkt ‘had ik nu maar ruimte in mijn agenda om even de boel de boel te laten’. En dan na die gedachte gewoon de waan van de dag weer oppakken.

 

Herken je dit? Begrijp me goed: ik ben niet tegen het werken met to-do-lijstjes. Het is helpend om prioriteiten te stellen en structuur aan te brengen. Het geeft zicht op je werkvoorraad of op z’n minst een deel daarvan. Het wordt pas knellend als je continue het gevoel hebt te veel ballen in de lucht te moeten houden of dat het niet de juiste ballen voor je zijn. Wat mij altijd helpt is ruimte in te bouwen voor rust en afstand nemen. Want op die momenten heb je de beste inzichten. Je hebt vast, net als ik, voorbeelden van een goede ingeving terwijl je onder de douche stond. Of net dat waardevolle idee terwijl je een keer extra koffie haalde.

 

Ik geloof er in dat afstand nemen je helpt om zicht te krijgen of je nog steeds op de goede weg bent. Dit geldt voor jezelf en ook voor je organisatie. Draagt datgene wat je doet nog bij aan het doel dat je voor ogen had? Lukt het met alles wat op je lijst staat om het geheel ofwel het totaal van de organisatie te versterken? Gun jezelf de rust en de ruimte om af en toe stil te staan en de stroom van nieuwe inzichten binnen te laten.

Of om het eens anders te formuleren met behulp van de woorden van Einstein: “De intuitie is een Godsgeschenk, de ratio een dienaar; ergens in de tijd zijn we de dienaar gaan aanbidden en het geschenk vergeten”

 

Ik wens je een fijne week vol inspiratiemomenten!

 

Hartelijke groet,

 

Ingrid Kramer

Partner in Eigenheid

× Stel hier je vraag