06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Heb je last van een knagend gevoel van ontevredenheid en laat je niet laat zien wat je in huis hebt? Herken je deze signalen bij jezelf of bij leidinggevenden of medewerkers in je organisatie? Dikke kans dat je er een negatief oordeel over hebt, terwijl dat niet helpt in het zoeken naar een oplossing. Het is gewoonweg een duidelijk signaal van iemand die niet op de juiste plek zit. En daar kun je het beste maar snel wat aan doen, want voor je het weet raak je steeds verder van huis.

In mijn loopbaan heb ik het zelf aan den lijve ondervonden, toen ik de overstap maakte van een managementfunctie bij een middelgrote gemeente naar eenzelfde functie bij een grotere gemeente. Zelfde vakgebied, groter team en meer dynamiek. Het leek me op het lijf geschreven en zou de ideale vervolgstap in mijn carrière zijn. Niets bleek minder waar.

Tijdens de sollicitatieprocedure voelde ik al dat het niet ging passen. Dus eerlijk als ik probeer te zijn, heb ik dat aangegeven en me teruggetrokken. Dat was niet de bedoeling en na een extra gesprek plus wat toezeggingen, ben ik toch ingestapt.

Het werd een levensverrijkende ervaring, zoals ze dat zo mooi zeggen, maar leuk was anders. Nog altijd denk ik dat ik afstevende op een burn-out als ik veel langer was doorgegaan.

Het gekke is dat als je in de situatie zit, het lijkt alsof het wel ok gaat. Mijn leidinggevende was nog altijd tevreden over mijn functioneren, maar ik zag mezelf dingen doen die niet bij me pasten. Een reorganisatie kwam destijds als een geschenk uit de hemel. Ik heb aangegeven de functie niet te ambiëren omdat ik vond dat het niet bij me paste.

In die tijd ben ik volledig afgegaan op mijn intuïtie, mijn verstand en mijn lichaamssignalen. Maar ik vond het niet gemakkelijk die te duiden. Inmiddels weet ik waarom ik juist niet op die functie paste en wel op die managementfunctie daarvoor. Het was niet de omvang van het team, maar wel de plek in de organisatie. Ik kom het beste tot mijn recht als ik bezig kan zijn met het totaal van een organisatie. Dat deed ik in de middelgrote gemeente doordat ik vaste adviseur bij de directie was; in de grote gemeente zat ik in het middenmanagement.

Je talenten en je leiderschapsrol zeggen alles over de beste plek in een organisatie. Op die plek laat je het beste van jezelf zien en excelleer je automatisch. Ik heb menigeen, inclusief mezelf, compleet op zien bloeien door naar de juiste plek te verhuizen. Het is dus altijd belangrijk in gesprek te gaan als je mensen ziet die niet uit de verf komen, en te kijken naar waar ze wél blij van worden. Dus wees mild voor je leidinggevende of medewerker en knoop een gesprek aan. Vaak hebben ze zelf de signalen allang gemerkt, maar geven ze er (nog) geen gehoor aan.

Herkenbaar? Ben je benieuwd naar de beste plek voor jou of iemand in je organisatie? Ik help je er graag bij. Je kunt me mailen via ingrid@innerstrengths.nl of bellen via 06-515 86 147.

 

 

× Stel hier je vraag