06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

De wonderlijke parallel tussen de gemeenteraadsverkiezingen en het starten van mijn bedrijf

Het zijn spannende tijden. De verkiezingen staan voor de deur en dus zijn er veranderingen op komst. Welke partijen worden de grootste in je gemeente? Welk college zit er straks? Wat betekent dit voor jou en de organisatie? Verandering zorgt voor nieuwe perspectieven en vers bloed, maar het zorgt ook voor veel drukte, spanning en wellicht onzekerheid.

Vanochtend zag ik ineens de parallel tussen de gemeenteraadsverkiezingen en de start die ik maak met mijn bedrijf Innerstrengths. Bij de gemeenteraadsverkiezingen begint het met de uitslag op de verkiezingsavond en daarna het vormen van een college. Hoe is de samenwerking tussen en met de nieuwe collegeleden? Wat betekent hun collegeprogramma of bestuursakkoord voor de koers van je gemeente en de organisatie? Het zijn vragen waar je nu nog geen antwoord op hebt, maar ze kunnen je wel bezighouden. Je staat aan de vooravond van een nieuw begin en die treed je verwachtingsvol tegemoet. Desalniettemin is de weg spannend en het eindresultaat ongewis. Ik vraag me op mijn beurt af of ik met Innerstrengths de bijdragen kan leveren die ik voor ogen heb.

Voor mij is het in dit soort tijden belangrijk te blijven vertrouwen op mijn eigenheid. Iedereen heeft sterke punten die je helpen bij wat je doet. Het zijn die dingen die je automatisch excellent doet, veelal zonder dat je het zelf in de gaten hebt. Het zijn de ooh’s en aah’s die je oogst, terwijl je zelf om je heen kijkt voor wie ze bestemd zijn. Voor jou! En het leuke is, die hebben organisaties (of verenigingen, bedrijven) ook. Het vinden van en werken vanuit die sterke punten helpt je enorm. Het maakt het werken gemakkelijker doordat je ziet wat je te doen hebt; je bedoeling wordt zichtbaar. Deze manier van kijken en werken heb ik me eigen gemaakt en maakt deel uit van mijn eigenheid.

Ik zie de komende periode als een sprong in het water. Dat water kun je als diep of ondiep ervaren. Er is maar één die dat bepaalt en dat zijn we zelf. Gelukkig ben ik dol op water! Jij ook?

Hartelijke groet,

Ingrid

× Stel hier je vraag