06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Je bent directeur of bestuurder en je hebt veel aan je hoofd. Je bent druk met de dagelijkse dingen en tegelijkertijd buitelen de plannen en ideeën regelmatig over elkaar heen. Sterker nog, je betrapt jezelf erop dat je in je hoofd vaak al verder bent dan je omgeving. Je hebt al gezien hoe het moet. Of je weet al wat je te doen staat en je hebt zelfs al een beeld van het eindresultaat. Helemaal mooi natuurlijk, maar ook dodelijk vermoeiend als je erachter komt dat de rest niet meekan in je tempo.   

Herken je dat? Dat je enthousiast je ideeën deelt met je leidinggevenden of medewerkers en dat je een meewarige blik krijgt? Dan ben je vast een snelle denker én een voorloper. 

 Veel snelle denkers lopen voorop in hun ideeënvorming en leggen verbanden die anderen niet zien. Als je dat kunt, dan is het logisch dat je voor de troepen uit loopt. Dan ben je een pionier, maar dat zien snelle denkers vaak niet zo. Ze zien niet dat ze met hun ideeën en inzichten mensen verder kunnen brengen in hun denken of vergezichten kunnen schetsen die anderen nog niet hebben gezien. Ze vinden het doodnormaal wat er in hun hoofd gebeurt en daarom associëren ze voorloper en pionier vooral met trendwatchers of visionaire types. En zó zien ze zichzelf niet. 

Eigenlijk plak ik zo’n etiket ook niet op mezelf, maar ik kan niet ontkennen dat ik regelmatig wel zie hoe het verder moet. Dat als we vastzitten, dat ik juist zie hoe we eruit komen. Dat wanneer er in het hier en nu iets gebeurt, dat ik dan zie wat het effect is voor de toekomst. En dat ik ook nog zie wie en wat ik ervoor nodig heb om er te komen. Op het moment dat ik dat uitspreek, bied ik anderen perspectief. En daarmee loop ik dan dus vóór op de rest. 

Dus ben jij zo’n snelle denker, maar vind jij jezelf geen voorloper? Heroverweeg dan dat beeld van jezelf. Ik denk namelijk dat je wel degelijk perspectieven biedt aan anderen en in mijn ogen ben je dan een pionier! En daarmee help je anderen verder en dat is alleen maar mooi als je de rol van directeur als bestuurder hebt. Het is dus gewoon ‘part of the job’. 

× Stel hier je vraag