06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

‘Natuurlijk kan ik dat!’ dacht ik een paar jaar geleden toen er een nieuwe visie bij de voetbalclub moest komen. Dat kunstje doe ik vaker voor klanten én ik ben bedrijfskundige, dus dat zou ik wel even fixen.

Wat ik deed was keurig het boekje volgen en mijn expertise inzetten. Werkgroep formeren, informatie verzamelen, stakeholders interviewen, een paar bedrijfskundige modellen vullen en vervolgens wordt zo’n visie wel helder. Dacht ik… want het bleef maar stroef en stroperig gaan.

Hoe kon dat nou? Dit was toch ook wat ik vanuit mijn bedrijf altijd doe? Totdat ik me realiseerde dat er een groot verschil is met de opdrachten die ik voor mijn klanten doe. Als voetbalbestuurder was ik zelf onderdeel van het vraagstuk en de clubcultuur. Ik zat er middenin. En ik kon er dus lastig met afstand naar kijken. Juist dat is iets wat nodig is om de vinger op de zere plek te kunnen leggen en zo te zien wat nodig is om vooruitgang te boeken.

Ik zie dit verschijnsel ook vaak bij mijn klanten. Dat ze goed zijn in resultaten behalen en mensen meekrijgen. Ze blinken vaak zelfs uit in medewerkers in beweging krijgen en houden. Totdat ze ineens merken dat het meer op ploeteren lijkt zonder dat er een aanwijsbare oorzaak is. En dat dit al een poos, bijna ongemerkt, aan de gang is. Een schepje er bovenop doen of een extra interventie, heeft ook niet het gewenste effect. Grote kans dat ze het dan niet meer zien.

Dus zit je al een tijdje vast, dan ben je zelf onderdeel van het vraagstuk. En dat vraagt van je dat je iemand erbij haalt die van een afstand kan kijken. Iemand met een frisse blik van buiten.

Wil je weten of ik in jouw situatie die onafhankelijke frisse blik kan bieden? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gratis adviesgesprek. Je kunt me bereiken op 06-51586147 of ingrid@innerstrengths.nl

 

 

(Deze blog is gebaseerd op een eerdere blog van 12 november 2021.)

× Stel hier je vraag