06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Aan het eind van je werkdag heb je je agenda afgewerkt, maar de takenlijst is niet korter geworden. Hoe zou dat komen? Hoe komt het dat je doet wat je wilt doen, maar moet concluderen dat het niet genoeg is? De ene afspraak gaat over in de andere afspraak, de to‑do‑lijst is alleen maar langer geworden en een pauze zat er ook niet in.

Mij overkomt het wel eens. Er zijn dagen dat ik continue bezig ben met vergaderen en afspraken nakomen. Op zulk soort momenten schiet de pauze erbij in en eet ik mijn boterham ‘uit het vuistje’ als ik op weg ben naar de volgende bijeenkomst.

Herken je dit?

Op zo’n dag zou je misschien ook wel eens spontaan van het mooie weer willen genieten. Als je een blik naar buiten werpt, het zonnetje door ziet breken dan denk je ‘had ik nu maar ruimte in mijn agenda om even de boel de boel te laten’. Toch laat je dit niet gebeuren maar je pakt weer gewoon de waan van de dag op, omdat er taken uitgevoerd moeten worden.

Weet je wat ik nu geleerd heb van het to-do-lijstje? Het is een hulpmiddel om prioriteiten te stellen en structuur aan te brengen. Het geeft zicht op je werkvoorraad of op z’n minst een deel daarvan. Toch kan het er ook voor zorgen dat je continue het gevoel hebt te veel ballen in de lucht te moeten houden. Wat mij dan altijd helpt is ruimte in te bouwen voor rust en afstand nemen. Want op die momenten heb je de beste inzichten. Je hebt vast, net als ik, voorbeelden van een goede ingeving terwijl je onder de douche stond. Of net dat waardevolle idee terwijl je een keer extra koffie haalde. Afstand nemen is een taak die beslist een plek verdient op je to-do-lijst.

Gun jezelf nieuwe inzichten

Door afstand te nemen krijg je er meer zicht op of je nog steeds op de goede weg bent. Dit geldt voor jezelf en ook voor je organisatie. Afstand nemen helpt je om te zien of je activiteiten nog bijdragen aan het doel dat je voor ogen had. Lukt het met al je taken om het geheel ofwel het totaal van de organisatie te versterken? Gun jezelf de rust en de ruimte om af en toe stil te staan en de stroom van nieuwe inzichten binnen te laten.

Laten we daarom samen afspreken. Ik help je om dat overzicht te krijgen. Ik help je inzicht te krijgen in wat er in je organisatie gebeurt. Dit helpt jou om je unieke bijdrage nog beter te kennen en te tonen. Ik help je om verbindend leiderschap te laten zien. Want zo krijg je op de korte én de lange termijn zelfs meer focus en rust.

Dus wil je ook inzicht en overzicht? Bel of mail me dan. Dat kan via 06-51586147 of ingrid@innerstrengths.nl We gaan samen aan de slag om de juiste tools voor het focussen in te zetten, zodat ook jij eens spontaan vrij kunt zijn.

Ik wens je een fijne week vol inspiratiemomenten!

Hartelijke groet,

Ingrid Kramer

× Stel hier je vraag