06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

We zitten weer in de ratrace naar de Kerst. Twee keer per jaar jagen we onszelf weer over de kop omdat alles nog net even af moet voordat we met reces gaan. Hoe komt het toch dat we ons zo gek laten maken en de agenda van begin tot eind vol plannen met afspraken? In deze tijd van digitale afspraken, zijn we dan aan het eind van de dag helemaal murw en bekaf. Tegen de tijd dat de kerstvakantie is aangebroken, hebben we deze twee weken nodig om bij te komen.

De rust in je agenda en in je hoofd houden – het blijft een constante uitdaging.  Ondanks je goede voornemens stap je telkens weer in dezelfde valkuil om mee te gaan in de drukte.

Hoe komt dat? De kans is groot dat je denkt dat het een kwestie is van timemanagement om meer rust te creëren, terwijl het gewoonweg een keuze is om als eerste goed voor jezelf te zorgen.

Zelf heb ik een aantal jaren besloten om niet langer mee te doen aan de ratrace. Ik werd gek van alle werkafspraken en andere verplichtingen die nog net even in de tweede helft van november of in december gepland werden. Iedereen wil alles graag afronden voor het eind van het jaar, terwijl de periode al zo druk is met de voorbereidingen voor Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw. Het zorgde bij mij voor veel onrust en druk, niet alleen op mijn agenda maar ook in mijn hoofd. Sinds ik bewust om ga met de keuzemogelijkheid om afspraken ook naar januari te verplaatsen, ziet mijn agenda er in deze tijd een stuk overzichtelijker uit en kom ik ook aan mezelf toe. En dat maakt de feestdagen in december een stuk rustiger en gezelliger.

Kiezen voor jezelf en jezelf op de eerste plek zetten, is lastig als er continu een beroep op je wordt gedaan. Zie dat maar eens overeind te houden als je agenda steeds voller stroomt met afspraken. Toch pleit ik voor ruimte in je agenda voor jezelf. Een afspraak met jezelf is toch minstens net zo belangrijk als een afspraak met een ander? Dus gun jezelf in deze tijd van ‘geven’ eens een uur (wandel)pauze cadeau en laat ‘m niet uit je agenda verdwijnen als iemand vraagt of je ergens tijd hebt.  Want je kunt anderen pas iets geven als je zelf ook goed in je vel zit.

Wil jij meer rust ervaren en merk je dat het lastig is om hiervoor te kiezen? Ik denk en praat hierover graag met je mee.  Je kunt me bellen of mailen op 06-51586147 of ingrid@innerstrengths.nl 

 

Hartelijke groet,

Ingrid Kramer

× Stel hier je vraag