06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Je hebt een heerlijke vakantie achter de rug en bent uitgerust weer aan je werk begonnen. Toch word je in de eerste werkweek meteen geconfronteerd met een overvolle agenda. Vol energie begon je en als je eerlijk bent, loop je vanaf dag 1 meteen achter de feiten aan.

Hoe kan het toch dat je weer in de ‘druk, druk, druk’-stand schiet, terwijl je je nog zo had voorgenomen dit keer meer focus aan te brengen? Dat komt omdat je anderen voorrang geeft. Je vindt andere zaken belangrijker dan die van jezelf, je wilt graag dienstbaar zijn.

Waarom je druk bent? Je bent dienstbaar

Want dat kenmerkt jou. Jij bent als leider dienstbaar aan je team of bedrijf. Daar is geen twijfel over mogelijk. Samenwerken aan de beste resultaten en vooruitgang boeken, is belangrijk voor je. Daarom kijk je automatisch als eerste naar het gemeenschappelijke belang. Dat is waar je als leidinggevende voor aangenomen bent en wat medewerkers van je (mogen) verwachten.

Ondertussen verdwijnen je eigen prioriteiten langzaam maar zeker naar de achtergrond. En raak je de focus op het doen van de goede dingen kwijt. Met als gevolg dat resultaten langer op zich wachten, dat er meer gedoetjes zijn en je lange werkdagen maakt. Je batterij wordt bijna ongemerkt steeds leger.

Bekijk daarom je doelen 

Wat kan helpen is kijken naar wat jouw persoonlijke doelen zijn. En hoe je die met je werk verbindt. Waar zit jouw toegevoegde waarde in relatie tot je team? Want je bent het meest succesvol als je af en toe ademruimte voor jezelf inbouwt.

Ik help betrokken leiders die graag samen met hun team werken maar nét even hulp nodig hebben bij het aanbrengen van focus. Ben jij die leidinggevende? Dan help ik jou graag. Je kunt mailen naar ingrid@innerstrengths.nl of bellen via 06-51586147.

 

Hartelijke groet,

Ingrid Kramer.

× Stel hier je vraag