06–51586147 ingrid@innerstrengths.nl

Zaterdagavond wilde zoonlief chillen in Wichmond. Of ik kon chauffeuren. Ja hoor, prima. Ik had toch niks gepland. In aanloop naar het autoritje bedacht ik me ineens dat landgoed Hackfort daar dichtbij ligt. Een heerlijke plek met een horecagelegenheid, moestuin en een kleine wijngaard. Bovendien hebben ze er flink wat wandelpaden uitgezet. Eén en één is twee, dus trok ik de wandelschoenen aan.

Het mooie van het voorjaar is dat de zon al wat later ondergaat. Het was een zonnige dag én avond waardoor het lang licht was. Om het helemaal compleet te maken, was het ook nog eens volle maan. Het was stil. Alleen de geluiden van de natuur en mijn eigen voetstappen en ademhaling hoorde ik. Ik rook het voorjaar: de geur van de aarde en af en toe vers gemaaid gras.

In coronatijd liep ik nog wel eens telefoongesprekken te voeren onderweg. Daar ben ik mee gestopt. Je bent in beweging maar je merkt weinig van de natuur. Dat vind ik een gemiste kans, dus daarom wandel ik tegenwoordig en doe ik verder niks. De grootste winst van wandelen op deze manier is het toelaten van inspiratie en intuïtie. Dat is voor ieder mens verschillend vermoed ik, maar mijn beste ideeën krijg ik als mijn hoofd steeds leger raakt. Dan kan het zijn dat ik zomaar ineens in een ruimte beland waar een briljant idee blijkt te liggen. Ik blijf het een fascinerend fenomeen vinden, dat plannen of ideeën zomaar uit het niets opduiken. Hoe minder je er mee bezig bent, hoe beter het werkt. Andersom geldt het overigens ook. Des te harder je je best doet, hoe slechter het resultaat.

In de methodiek waarmee ik werk, doe ik het ook maar dan net even anders. Ik schaar het onder de noemer van uitzoomen. Afstand nemen, oordeel uitstellen, even niks. Er juist niet bovenop gaan zitten of het probleem nog eens nader onderzoeken, maar veel meer loslaten en het eens van een andere kant bekijken. Die andere kant gaat bij mij altijd over doen waar je blij van wordt, waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. Immers, werken vanuit je sterke punten en je toegevoegde waarde maakt het voor jezelf en anderen vele malen leuker. Ik snap nog steeds oprecht niet waarom we toch zoveel tijd en energie besteden aan het sleutelen aan competenties en vaardigheden die we van nature niet hebben. Dat blijft een leven lang hard werken.

Laat ik nu energie krijgen van wandelen. Dus het was heerlijk om te doen daar bij Hackfort en mijn gedachten de vrije loop te laten. Bij die ondergaande zon en het opkomen van de volle maan, mijmerde ik over de verdere ontwikkeling van mijn bedrijf. Waar dat toe leidt, merken jullie te zijner tijd. Wat ik wel weet is dat uitzoomen, afstand nemen en beweging samen met werken vanuit je sterke punten de basis blijft vormen. Keep you posted!

× Stel hier je vraag